Kontakt

Föreläsare

Kollage av foton på aktiviteter under Folkhälsoveckan 2020.

Carolina Klûft - Föreläsning "Livet är en sjukamp - min väg till prestation, balans och mening"

"Livet är en sjukamp - min väg till prestation, balans och mening"

På kvällen den 14 september är allmänheten välkomna att lyssna på Carolinas uppskattade föreläsning i vilken hon berättar om sin idrottskarriär. Hon tar upp ämnen som hur tufft det kan vara att alltid förvänstas ligga på topp, om att maximera sin potential, men även områden som persolig utveckling och självkänsla.

Anmälan tid och plats för de båda föreläsningarna kommer längre fram.

 

Jonathan Hedström - Föreläsning  "Vägen till ett hälsosamt liv."

"Karriären, ätstörningar, prestationsångesten, machokulturen, ledarskap och vägen tillbaka till ett hälsosamt liv"

På kvällen den 16 september kommer Jonathan Hedström! Powerforwarden som spelade VM-final och uppfyllde pojkdrömmen om att spela i NHL.

"Fan va tjock du är Jonte" sade en lagledare, där började den osunda relationenn till mat och träning att eskalera. Nu vill Jonathan hjälpa andra att prata om ätstörda beteenden, psykisk ohälsa och hur man blir frisk från dem.

Det blev elva säsonger i högsta hockeyserien i Sverige, spel i både NHL och KHL, drygt 80 landskamper och 3 VM men under alla dessa 20 år led jag i det tysta av ätstörningar och psykisk ohälsa. När det var som värst hade jag tappat kontrollen över mig själv fullständigt. Som t ex den gången när jag gick hem från en träning med KHL-laget och plötsligt svimmade pga undernäring.

För 5 år sedan påbörjade jag min behandling på ätstörningskliniken och där startade även resan i den personliga utvecklingen som har lett mig till att jag idag mår bra och jobbar med att hjälpa andra människor.

Anmälan tid och plats för föreläsningen kommer längre fram.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Ulla-Marie Nilsson
Tfn: 0271-572 85
E-post: ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

 

Senast uppdaterad