Kontakt
närbild på skor på ungdomar

ABC Tonår och Föräldrawebben

Är du vuxen och lever med en tonåring? Ta chansen att delta i en föräldragrupp eller en onlinekurs som syftar till att stärka relationen mellan föräldrar och tonåringar.

Föräldrar och andra vuxna som lever med tonåringar (föräldrar till barn från 12 år) Syftet med kurserna är framförallt att stärka relationen mellan dig och ditt barn. Och att du på så sätt kan känna mer trygghet i föräldraskapets alla utmaningar.

Att vara förälder kan vi nog alla hålla med om är det absolut största vi får vara med om. Samtidigt kan det också vara det absolut svåraste och det mest turbulenta känslomässiga berg och dalbana som vi är med om, framförallt som tonårsförälder!
Som tonårsförälder innebär det till stor del att jobba med sig själv hela tiden. Trots sitt eget mående ska man hänga med i ens barn alla känslomässiga upp och ner gångar, samtidigt som man ska sätta gränser när man kanske ofta får höra av sitt barn att "alla andra kompisar får göra allt" och "det är bara du som inte förstår".

Att man som förälder vill sitt barn det allra bästa tvivlar ingen på! Men hur ska man som förälder alltid kunna veta vad som är det bästa? Framförallt när ens barn pendlar med vad den tycker och tänker från den ena dagen till den andra! Och kan man verkligen säga vad som bäst? För det som är det bästa för en person kanske inte är det för en annan!
I dagstidningar och böcker finns det idag väldigt många olika tips, råd och uppmaningar om hur man ska vara och bete sig som förälder till tonåringar. Problemet är bara att det just finns så många olika, så att de många gånger kan gå emot varandra.

I kursen finns inga pekpinnar!! Det är en chans att genom information, eftertanke och gemensamma samtal om olika erfarenheter få möjlighet att bli tryggare i sitt föräldraskap och genom det få en bättre och starkare relation med sitt barn.
Och vilken förälder vill inte få tips om hur man kan minska bråken med sina barn?!

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad