Kontakt

Föreningsaktivitet

Tipsorientering i Alfta

En av de föreningar som vi kommer samarbeta med under friluftslivets år är Alfta-ÖSA orientering.

Dom har redan dragit igång sitt arbete med att erbjuda friluftsaktiviteter på ett enkelt och lättilgängligt sätt genom en tipspromenad om Allemansrätten som finns uppsatt i centrala Alfta.

Tipspromenaden passar alla åldrar och är ca 2,5 km lång. Frågorna handlar om Allemansrätten och är utformade så att man förhoppningsvis ska lära sig lite på vägen. En extra krydda är att du även får lära dig om orienteringskartan samt memorera vägen till nästakommande frågor för att du ska hitta frågorna. Lite som en skattjakt med andra ord!

Är du med i en förening som ägnar sig åt olika former av utomhusaktiviteter som kan räknas som friluftsliv. Hör av er! Friluftslivets år är ett perfekt skyltfönster att visa upp sig i och syftet med vårt projekt är just att lyfta det lokala föreningslivet och alla former av friluftsliv som erbjuds i vår kommun. Hjälp oss fylla 2021 års kalender med massor av roliga friluftsaktiviteter!

Vi ser gärna att föreningarna marknadsför aktiviteter via Luften är fri!

Det är också bra om föreningarna försöker få med information om allemansrätten där så är möjligt. Små korta budskap kopplade till rätt aktivitet. arrangera en friluftsaktivitetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

#friluftslivetsår #luftenärfri #folkhälsaovanåker #tyckeromovanåker

Luften är fri logotyp

På webbplatsen luftenarfri.nulänk till annan webbplats hittar du massor av aktiviteter på olika platser runt om i Sverige.

Kontakt

Projektutvecklare

Andreas Davidsson
Tfn 070-425 47 94
E-post info@andreasdavidsson.se

Senast uppdaterad