Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Fotspår i glittrande snö

Inspiratörer - Friluftslivets år 2021

För Anita Olsson från Alfta innebär friluftsliv att vara utomhus och få frisk luft. Hon gillar hellre lite ansträngning än att sitta stilla. Trots detta har hon införskaffat en hängmatta som hon hoppas kunna prova ute i skogen under Friluftslivets år 2021.

Vilket är ditt bästa smultronställe i Ovanåkers kommun?

- Det kan vara en enkel stig i skogen, en myrkant där det växer orkidèer. Likväl som utsikten från Räkaklitt eller dånet från älven vid Hylströmmen.

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

- Jag går eller cyklar gärna i skogen. Inte avancerad mountainbike direkt. Vill gärna hitta nya stigar och se nya detaljer.

Vad står på önskelistan kring frilufsliv?

- Just nu skulle jag vilja ha mer och längre uppkörda skidspår i närmsta skogarna så man inte behöver åka till Harsa. Och plogade skridskospår hade varit trevligt.

Vad tror du krävs för att fler barn och unga ska komma i kontakt med olika friluftsaktiviteter?

- Tillgänglighet. Och kanske mindre tävlings- och uppvisningsinriktat. Att kunna få hjälp och möjlighet att låna/hyra bra utrustning när det behövs så provupplevelserna inte bara blir avskräckande är viktigt.

Följ gärna Anita på instagram som @signeanita


#friluftslivetsår #luftenärfri #folkhälsaovanåker #tyckeromovanåker


Vill du också bli en frilufts-inspiratör? Hör av dig med ansökan nedan anmälningsformulär.

Vår förhoppning är att rekrytera friluftsmänniskor runt om i Ovanåkers kommun som kan hjälpa till att lägga ut bilder, idéer och aktiviteter i sina sociala medier – med syftet att inspirera fler att komma ut i naturen och prova olika former av aktiviteter. Vi ser gärna en spridning i åldrar, intressen och bostadsort.

Låter det intressant? Då tycker vi att du ska ansöka om att bli frilufts-inspiratör.

Vidare till anmälningsformuläret

Luften är fri logotyp

På webbplatsen luftenarfri.nulänk till annan webbplats hittar du massor av aktiviteter på olika platser runt om i Sverige.

Kontakt

Projektutvecklare

Andreas Davidsson
Tfn 070-425 47 94
E-post info@andreasdavidsson.se

Senast uppdaterad