Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Barn åker skridskor genom Alfta Fritidshem.

Inspiratörer - Friluftslivets år 2021

Evelina Nyholm heter vår första inspiratör för Friluftslivets år och projektet Upptäck Ovanåker.

Evelina älskar att vara ute i naturen och kommer framförallt att försöka få fler barn- och unga att prova på olika friluftsaktiviteter genom Alfta Fritidshem där Evelina jobbar som pedagog. Genom att inkludera enkla friluftsaktiviteter i sin verksamhet hoppas hon att fler blir nyfikna på olika former av friluftsliv. Hon tycker det är jättebra att kunna få lite hjälp genom projektet att starta upp olika aktiviteter.

Jag hoppas att fler skolor och fritidshem antar uppmaningen kring Friluftslivets år och anammar det i sin verksamhet.

Vad är friluftsliv för dig?

-Det kan handla allt om att komma ut i naturen, lära sig göra eld, lära sig fågelarter eller helt enkelt bara vara utomhus i nuet. Det finns otroligt mycket att se/upptäcka/göra i naturen.

Vilka är dina favorit friluftsaktiviteter?

-Att vara i skogen ligger mig varmt om hjärtat. Där jag gör allt från att orientera, åka längdskidor, plocka svamp, kolla efter djur och campa.


#friluftslivetsår #luftenärfri #folkhälsaovanåker #tyckeromovanåker


Vår förhoppning är att rekrytera friluftsmänniskor runt om i Ovanåkers kommun som kan hjälpa till att lägga ut bilder, idéer och aktiviteter i sina sociala medier – med syftet att inspirera fler att komma ut i naturen och prova olika former av aktiviteter. Vi ser gärna en spridning i åldrar, intressen och bostadsort.

Låter det intressant? Då tycker vi att du ska ansöka om att bli frilufts-inspiratör. Våra tio första inspiratörer kommer att få var sitt enkelt frilufts-kit för att kunna profilera sig lite extra när man är ute på frilufts-äventyr.

Vidare till anmälningsformuläret

Luften är fri logotyp

På webbplatsen luftenarfri.nulänk till annan webbplats hittar du massor av aktiviteter på olika platser runt om i Sverige.

Kontakt

Projektutvecklare

Andreas Davidsson
Tfn 070-425 47 94
E-post info@andreasdavidsson.se

Senast uppdaterad