Kontakt
En människa vandrar i skogen och inspireras!

Luften är fri - På bilden, barn som upptäcker skog & mark med en vuxen

Skolor och Fritidshem - Friluftslivets år 2021

Skolklasser hör av er!

Vi hoppas att många av kommunens skolklasser, fritidshem anammar Friluftslivets år.

Inom ramen för Friluftslivets år och vårt projekt Upptäck Ovanåker kommer vi även att intriducera begreppet Friluftskompis till skolor och skilklasser som riktar sig till att få fler skolungdomar, främst i klass 4-5 att prova på olika former av friluftsliv.

En friluftskompis kan vare en person som kommer till klassen och informerar, en förälder/släkting som bjuder in till aktivitet på fritiden, en förening med dess ledare som bjuder in till prova-på eller två elever som försöker peppa varandra att upptäcka och göra fler friluftsaktiviter på sin fritid.

Kanske vill just din skolklass eller ett fritidshem få in mer friluftsliv i sin undervisning och skapa aktiviteter under året. Då kommer gärna vi ut och berättar mer om friluftsliv och tillsammans ser hur just ni kan arbeta med att få mer friluftsliv på schemat.

Vi tänker oss ett upplägg såhär:

1. Vår friluftsinspiratör Andreas kommer och besöker klassen eller håller i en första aktivitet. Vid besöket spåna om vad frilufsliv betyder för barnen och vad dom är sugna på att prova för aktiviteter.

2. Tillsammans gör en plan för hur man kan få in mer friluftsliv på skoltid. Kanske går det att jobba mera med utomhuspedagogik? Kanske är barnen nyfikna på att lära sig mer om skogen? Kanske behöver ni få in mer rörelse och kan anamma Generation Pep skola!

Skogen i skolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gen pep skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

3. Kanske skapa någon övning/prova på i direkt anslutning till skoldagen där en Friluftskompis introducerar en aktivitet för eleverna.

Upplägget kommer vara flexibelt och utformas tillsammans med respektive klass! Vårt engagemang kommer vara begränsat efter den inledande träffen - men förhoppningen är att kunna inspirera eleverna och klassen att intressera sig mer för friluftsliv , djur och natur och allamansrätten - både i undervisningen och på sin fritid.

Vill ni ha besök i er skolklass eller på ert fritids och få mer information om projektet Upptäck Ovanåker, friluftsliv och skapa fler friluftsaktiviteter under året? Anmäl er nedan eller maila, ring projektansvarige Andreas Davidsson för mer information!


Anmäl er skolklass!

Vidare till anmälninsformuläret Skolklass, Fritidshem


#friluftslivetsår #luftenärfri #folkhälsaovanåker #tyckeromovanåker

Luften är fri logotyp

På webbplatsen luftenarfri.nulänk till annan webbplats hittar du massor av aktiviteter på olika platser runt om i Sverige.

Kontakt

Projektutvecklare

Andreas Davidsson
Tfn 070-425 47 94
E-post info@andreasdavidsson.se

Senast uppdaterad