Alla är vi experter på föräldraskap?

Gruppträffar för vuxna som lever med barn i åldrarna 3-12år

Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur vi åstadkommer det. Hur skapar vi lugn kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker, ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Universellt föräldrastöd riktar sig till hela befolkningen. Ett stöd i föräldraskapet! Många föräldrar önskar att få stöd och tips i hur man kan göra för att vara en så bra förälder som möjligt. Kurserna är gratis.

Gruppträffar

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare. Alla är föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna till barn i åldrarna 3-12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma, mellan träffarna.

Träff ett – visa kärlek

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff två – vara med

Varför gör barn som de gör? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff tre – visa vägen

Hur kan jag tillämpa ett lugnt föräldraskap och vara en förebild för mitt barn? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras?

Träff fyra – välja strider

Hur kan vi minska tjat och skäll i familjen? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Hur kan jag fortsätta att använda ABC hemma i vardagen?


Anmälan:

ABC 3-12 år gruppträffar Öppnas i nytt fönster.

Vid anmälan anger du förskola/skola och gruppen kommer köras i anslutning till deras öppettider, så att om behov - kan ha barnen kvar i verksamheten under tiden ni vuxna går kursen.

Kursen är gratis!


Har du frågor kontakta:

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn: 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad