Foto Lars Persson

Rörelsesatsning i skolan - Har du testat Action Archery?

Tillsammans med Svenska Bågskytteförbundet genomförde RF-SISU Gävleborg en utbildningsdag för samtliga fritidspedagoger och idrottslärare i Ovanåkers kommun. Det nya konceptet ska de sedan använda inom Rörelsesatsning i skolan. Även tre ledare från bågskytteklubben BSK Edsbyn utbildades.

RF-SISU Gävleborg - Skolor fick i direkt anslutning till dagen låna med sig vår införskaffade utrustning i Action Archery för att på egen hand genomföra aktiviteter ute på skolorna. Materialet kommer nu att förvaras och lånas ut av den lokala idrottsföreningen BSK Edsbyn, och på så vis kunna vara en brygga till att sätta fler barn i rörelse genom skolsamverkan.

Action Archery, en lagidrott inom bågskytte. Fem skyttar i varje lag, plus en avbytare. Alla startar vid varsin kortsida på planen med varsin båge i handen. Banan byggs upp av uppblåsbara hinder samt 2 måltavlor.

Läs mer om Action Archery i skolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Läs mer om rörelsesatsning i skolan:

Rörelsesatsning i skolan Öppnas i nytt fönster.

RF-SISU Gävleborg är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt i Gävleborgsdistriktet. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer regionens idrottsföreningar.

Utveckling för idrottsföreningar Öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad