Kontakt

Vädjan till vuxna och vårdnadshavare

Nu är sommarnätterna ljuvliga och det är svårt att välja att gå och lägga sig om kvällarna. Några ungdomar i kommunen tycks dela den uppfattningen för det har inkommit många klagomål om hög volym och många berusade ungdomar, bland annat i Öjeparken i Edsbyn.

Under sommaren 2021 satsar Kultur- och fritidsavdelningen i samarbete med socialtjänsten och Svenska kyrkan på att skapa tryggare centrumkärnor i Alfta och i Edsbyn. Alla fredagar och lördagar samt några vardagar kommer det att finnas vuxna ute. Nätter som dessa är det också mycket stökigt under vardagar, så vi vill vädja till vuxna och vårdnadshavare att ta reda på vad era unga gör och var de befinner sig. Kanske ni även kan tänka er att ta en promenad förbi Öjeparken och Hembygdsgården eftersom de platserna har förvandlats till ett festområde under den senaste tiden.

Ingen vårdnadshavare förväntas ersätta polis eller socialtjänst. Vid pågående brott, ring 112. För polisanmälan, ring 114 14 eller skicka in ett tips till polisen. För anmälan om oro för barn, kontakta Socialtjänsten via kommunens växel.

Kontakt

Folkhälsostrateg

Ulla-Marie Nilsson
Tfn, 0271-572 85
E-post, ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Senast uppdaterad