Kontakt

Vuxenvandring- varför?

Att vuxna rör sig i miljöer där ungdomar vistas kvälls- och nattetid skapar en lugnare miljö. Därför organiserar vi listor där vårdnadshavare ombeds vistas ute i centrum ett tillfälle/läsår. Engagerade vuxna runt barn/unga minskar risken för att de unga utvecklar osunda eller direkt skadliga levnadsvanor.

Reflexväst med tryckt text trygg i Ovanåker

Vandra gärna, men inget krav

De senaste åren har vårdnadshavare för ungdomar vid Alftaskolan och Celsiusskolan i Edsbyn årskurs 7-9 uppmuntrats att vistas ute i centrum på fredagar och lördagar. Detta är såklart inget krav och det är inte obligatioriskt för någon. Vi tror dock att detta initiativ uppskattas av de flesta vuxna och av ungdomar och vi är mycket tacksamma att ni vuxna ställer upp. Det är upp till var och en hur länge ni vistas ute och behovet kan i stor del variera beroende på årstid och väder. Det är bättre att gå en stund än att inte gå alls.

Reflexvästar och väskor

På fritidsgårdarna finns det Trygg i Ovanåker-reflexvästar i olika storlekar samt ryggsäckar innehållande information och första hjälpen-kit. Det är inget tvång att bära varken västar eller ryggsäck men möjligheten finns.

Samlingspunkt vid fritidsgårdar

Vuxenvandringen brukar förslagsvis börja ca kl. 20.00 när fritidsgårdarna öppnas och vi ser att dessa är samlingsplats och möjlighet till att få en kopp kaffe. Kolla in fritidsgårdarnas Instagram och Facebooksidor, där uppdateras öppettider och andra aktiviteter.

Kontakt fritidsgårdar:

Fritidsgården Grottan Alfta - Tfn 0271-572 63

Fritidsgården Kajen och MBU Edsbyn - Tfn 0271-572 69

Ingen vårdnadshavare förväntas ersätta polis eller socialtjänst

Som vårdnadshavare behöver du inte agera om du ser något oroande. Om du tycker att någon behöver omhändertas, försök kontakta föräldrarna eller ring polisen på 114 14. Om du uppmärksammar ett pågående brott, ring 112. För anmälan om oro för barn, kontakta Socialtjänsten via kommunens växel. Behöver du göra en orosanmälan utanför kontorstid, kontaktar du socialjouren. Här finns kontaktuppgifter till socialjouren.

Har ni frågor kontakta Ulla-Marie eller Therese!

Kontakt

Folkhälsostrateg

Ulla-Marie Nilsson
Tfn, 0271-572 85
E-post ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Folkhälsosamordnare

Therese Styverts Törnberg
Tfn: 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

 

Senast uppdaterad