Kontakt

Vuxna är välkomna till området runt Multiarenan!

Att vuxna rör sig i miljöer där ungdomar vistas kvälls- och nattetid skapar en lugnare miljö och minskar risken för att unga utvecklar osunda levnadsvanor. 

Nu har våren kommit och många av kommunens unga gillar att vara runt Multiarenan i Edsbyn om kvällarna. Multiarenan är en omtyckt plats och det vill vi att den ska fortsätta att vara.

De senaste åren har vårdnadshavare till högstadieelever uppmuntrats att vistas ute i centrum på fredagar och lördagar. Vi tror att detta uppskattas av de flesta vuxna och av ungdomar och det är härligt att många tar chansen att skapa en trygg miljö för unga i Ovankers kommun. I trygghetsmätningar har Ovanåkers kommun återkommande positiv statistik gällande upplevd och faktisk trygghet bland hela befolkningen och så vill vi att det ska vara även i fortsättningen.

Den här tiden på året är Multiarenan vid Celsius den plats där många unga samlas oavsett veckodag. I närheten av Multiarenan finns ett fint promenadstråk och ett utegym så genom att välja att passera där kan vuxna både göra en fin insats för fortsatt trygghet och passa på att njuta av vårkvällarna.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Ulla-Marie Nilsson 
Tfn, 0271-572 85
E-post, ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Senast uppdaterad