Illustration av förskolan och lägenheterna

Illustration av förskolan och lägenheterna

13 januari slår vi upp dörrarna till vår nyaste förskola!

Fölets förskola är en nybyggd förskola mitt i centrala Edsbyn med fokus på att minska mängden kemikalier i barnens vardag.

Marie Eriksson, rektor

- Nu närmar det sig glädjande nog att vi får flytta till våra nya fina lokaler! Det känns otroligt bra att inom kort få öppna förskoleverksamhet i helt nya lokaler som vi fått vara med och utforma och som är lämpade för dagens - och förhoppningsvis morgondagens - förskoleverksamhet!

Vi har vinnlagt oss om att skapa lokaler som kan vara flexibla i vår användning, att få till en stimulerande utemiljö, att bygga med fokus att minska mängden kemikalier i barnens vardag och utifrån det arbetat med lokalerna, möblerna, leksakerna osv.

- Naturligtvis så får man alltid göra avväganden utifrån vad som är möjligt och rimligt att tillgodose när man bygger en ny förskola men vi tror och hoppas att detta i det stora hela blir mycket bra, säger Marie.

Den nya förskolan kommer att ha tre avdelningar, en allergianpassad avdelning med barn i åldrarna 1-5 år, en småbarnsgrupp 1- ca 2,5 år och en syskongrupp ca 2,5 -5 år.

Ovanför förskolan byggs 9, rökfria, lägenheter som blir inflyttningsklara i mars 2020.

- Det är väldigt roligt att få bygga en ny, modern förskola för framtiden mitt i Edsbyn. Vi har också stor efterfrågan på bostäder centralt i byn och det har varit ett väldigt stort intresse för de nio nybyggda lägenheterna. Att de dessutom är våra första rökfria lägenheter känns helt rätt i tiden, säger Hans-Peter Olsson, VD på Aefab.

Officiell invigning av hela byggnaden med förskola och lägenheter planeras till slutet av februari.

Frågor från media besvaras av

Marie Eriksson
Rektor
Tfn: 0271-572 43
marie.eriksson@ovanaker.se

Senast uppdaterad