Alftaskolan får 62 000 kr från Palmestipendiet

Årkurs 8 på Alftaskolan får ett fint tillskott i sin reskassa från Olof Palmes minnesfond. Pengarna ska användas till en studieresa till Polen för att motverka rasism och främlingsfientlighet.

Två gånger per år delas Palmestipendiet ut och hösten 2017 delades totalt 726 000 kronor ut till 21 stipendiater. Då fonden får in en stor mängd ansökningar har de bara möjlighet att ge stöd till 5-10 procent av dessa. En av dem är årskurs 8 på Alftakolan.

- Vi är väldigt tacksam för detta tillskott till vår reskassa. Ungdomarna jobbar själva ihop pengarna genom olika aktiviteter, t ex bakning och försäljning av kakor, säger Louise Graff, lärare.

Minnesfonden vill stödja och främja det engagemang och arbete som verkar för fred och ett fredligt sätt att lösa de olika konflikter som mänskligheten ständigt tycks stå inför. Den vill även stödja och främja det engagemang och arbete som verkar för ömsesidig förståelse och respekt och som motverkar rasism och främlingsfientlighet i alla dess former.

Klassens motivering:

För att förstå sin samtid behöver man kunna sin historia. Vi tror därför att rasism och främlingsfientlighet bäst motverkas genom att på plats i Polen se, höra och uppleva förintelsens konsekvenser och realiteter. Eftersom syftet är ständigt aktuellt vill vi elever och föräldrar föra denna tradition vidare.

Ytterligare upplysningar:

Anders Liljemark
Rektor
Tfn: 0271-572 73
E-post: anders.liljemark@ovanaker.se

Louise Graff
Lärare
E-post: louise.graff@edu.ovanaker.se

Mer information om Olof Palmes minnesfond och Palmestipendiet: www.palmefonden.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad