Det nya boendet har fått ett namn

Det nya boendet med 48 lägenheter i Edsbyn börjar ta form och beräknas att vara färdigt under hösten 2020. Just nu pågår ett intensivt jobb med både huskroppen, inredning och iordningställande.

Fram till idag har boendet inte haft något namn och därför utlystes en namntävling under hösten. Tävlingen pågick mellan 20 september - 1 november och sammanlagt fick vi in 172 namnförslag.

Nu har styrgruppen för det nya demensboendet i Edsbyn gått igenom samtliga namnförslag som inkommit och utsett en vinnare, och därmed också beslutat vad det nya boendet ska ha för namn.

I enlighet med vad många har uttryckt och önskat så beslutades att det nya boendet ska heta Näskullen.

Då vi mottagit 10 likadana namnförslag med det vinnande bidraget fick lotten avgöra vem som blev vinnare av köpmannacheckar för 500 kr. Med hjälp av kommunens lotterikontrollant Christian Granqvist utsågs därför Anna Eriksson till vinnare.

- Jag tyckte att Näskullen var ett självklart och självskrivet namn på det nya boendet då området där boendet byggs heter så, säger Anna.

Många som Anna har pratat med har också haft samma åsikt och hon är lite förvånad över att det inte var fler än 10 av de 172 namnförslagen som inkommit som var just Näskullen.

Anna föreslår vidare att avdelningarna på Näskullen kan ha andra namn i likhet med avdelningarna på kommunens övriga boenden. Men de namnen tycker Anna att den personal som ska arbeta på Näskullen kan få vara med och bestämma.

Vidare lottades 3 vinnare av en varsin biobiljett ut bland samtliga som deltagit i namntävlingen. Vinnare av dessa blev Kerstin Rens, Britt-Marie Bolén och Ingalill Gustafsson.

Vi vill än en gång tacka alla er som deltagit i namntävlingen för alla fina och kreativa namnförslag och för det stora engagemang som namntävlingen har resulterat i.

- Det är jätteroligt att det har varit ett så stort engagemang från allmänheten och att det är så många som har varit med i tävlingen. Det känns också roligt att det nya boendet har ett namn och jag ser med spänning fram emot att få vara med och öppna Näskullen under 2020, säger Mathilda Wikholm som är verksamhetschef för omvårdnads- och omsorgsenheten i Ovanåkers kommun.

Ytterligare upplysningar

Mathilda Wikholm
Verksamhetschef för omvårdnads- och omsorgsenheten
mathilda.wikholm@ovanaker.se
Tfn 0271-574 06, 073-270 69 19

Senast uppdaterad