Foto: Khaled Zorom. Från vänster Tomas Larsson utvecklingschef, Mikael Jonsson (M) näringslivspolitiskt ansvarig  och Lina Kronberg näringslivslots.

Foto: Khaled Zorom. Från vänster Tomas Larsson utvecklingschef, Mikael Jonsson (M) näringslivspolitiskt ansvarig och Lina Kronberg näringslivslots.

Hurra för företagarna i Ovanåker – vinner pris för bäst tillväxt i Gävleborgs län

Det går bra för näringslivet i Ovanåkers kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i Gävleborgs län 2019.

Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Bästa tillväxt utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier i alla aktiebolag i Sverige och hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

Utmärkelsen kom som en tidig julklapp för Ovanåkers kommun. Mikael Jonsson, (M) ansvarig politiker för näringslivsfrågor är väldigt glad:

Vi har arbetat mycket under senare år på att förbättra näringslivets förutsättningar i kommunen och vi tycker att vi kommit en bra bit på vägen. Därför känns det otroligt positivt att vi får det här priset, eftersom det är ett bevis på att vi gjort framsteg. Samtidigt vill jag dela utmärkelsen med alla våra företagare i kommunen, eftersom de gör ett fantastiskt gott arbete, säger han.

Utmärkelsen ser han som ett bevis för att arbetet med näringslivsutvecklingen är i rätt riktning. En central bit för den positiva utvecklingen är att kommunen tillsammans med lokala företag tog fram en ny näringslivsstrategi.

- Vi försöker alltid hitta förnuftiga lösningar som tillfredsställer båda parter. Vi har haft önskemål bland många om kortare och snabbare myndighetsbeslut. Därför har vi minskat våra handläggningstider för till exempel byggnadslov. Dessutom har vi lyssnat på företagen och justerat öppettiderna på kommunens alla förskolor för att de ska passa företagens skiftarbete. Det för att föräldrar ska kunna lämna sina barn utan att känna stress, säger Mikael Jonsson.

Utvecklingschef Tomas Larsson är såklart glad över att det går så bra för företagarna i Ovanåker.

- Bra företag är grunden för en bra kommun. Vi har anat att det har gått bra för våra företag och med utmärkelsen får vi det bekräftat, säger han.

Ytterligare upplysningar:

Mikael Jonsson
Näringslivspolitiskt ansvarig
Tfn: 0271-574 14
mikael.jonsson@ovanaker.se

Tomas Larsson
Utvecklingschef
Tfn: 0271-571 69
tomas.larsson@ovanaker.se

Senast uppdaterad