Ny kommunchef i Ovanåkers kommun

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att anställa Fredrik Pahlberg som ny kommunchef i Ovanåkers kommun. Fredrik kommer närmast från tjänsten som kommunchef i Nordanstigs kommun.

Håkan Englund (S), kommunstyrelsens ordförande:

– Efter en noggrann process med många kvalificerade sökande så har vi nu beslutat anställa Fredrik Pahlberg som ny kommunchef i Ovanåker. Med sina fem år som kommunchef i Nordanstig har han en gedigen och bred erfarenhet av att arbeta som högsta ansvarig tjänsteperson i en kommun med liknande utmaningar som Ovanåker.
Som kommunstyrelsens ordförande känner jag mig väldigt nöjd med valet av Fredrik. Han har den erfarenhet, kompetens och profil som kommer att bli en tillgång och styrka för Ovanåker. Det blir spännande med en ny kommunchef att jobba tillsammans med.

Fredrik Pahlberg om sitt kommande uppdrag:

– Jag ser fram emot att få komma till Ovanåker. Mitt hjärta finns i Hälsingland och jag tycker att det är roligt att jag nu får möjligheten att fortsätta arbeta i detta vackra landskap. Ovanåker är en välskött kommun och jag hoppas kunna bidra till en stabil och positiv utveckling framåt.

Sveriges kommuner står inför stora utmaningar och Ovanåker är inget undantag. I det arbetet kommer samarbete att vara en nyckelfaktor för framgång. Tillsammans kan vi göra skillnad och det ska bli spännande att träffa mina nya, och som jag förstått det, mycket kunniga medarbetare.

Ovanåkers kommun hälsar Fredrik välkommen. Vi tror och hoppas att du kommer göra mycket gott för oss alla som bor och verkar i vår kommun!

Ytterligare upplysningar:
Håkan Englund (S)
Kommunstyrelsens ordförande
Tfn 070-673 16 33
E-post hakan.englund@ovanaker.se

Senast uppdaterad