Ovanåker har länets bästa företagsklimat!

Företagarna i Ovanåker ger kommunen högt betyg i företagsklimat. Ovanåker får 3,6 vilket placerar Ovanåker i topp i Gävleborgs län. En siffra som kan jämföras med Sverigesnittet på 3,4, på en skala 1-6.

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare för att de ska ge sin bild på hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen.

I Ovanåker finns 370 företagare med minst en anställd och av dem har 55 procent svarat på enkäten. Attitydundersökningen visar att företagarna i Ovanåker som varit i kontakt med kommunen om tillståndsgivning, tillsyn eller kontroll tycker att kommunen är lätt att komma i kontakt med, visar förståelse och fick råd och vägledning.

- Det är oerhört glädjande trots att vi befinner oss i svåra tider. Vårt sammanfattande betyg har sedan 2012 lyft undan för undan och når i år till länets bästa. Allt detta är möjligt enbart genom samarbete och lyhördhet inför varandras förutsättningar – kommunen och våra företagare. Viktigt för ett bra och sunt företagsklimat är att vi som offentlig aktör är öppen för både ris och ros i de frågor vi kan påverka. Kommunen har valt en strategisk väg att varje dag arbeta med de mjuka frågor vi har påverkansmöjligheter i och även korta beslutsvägar påverkar positivt, säger Mikael Jonsson (M), näringslivspolitiskt ansvarig i Ovanåkers kommun.

Kommunen har i många år arbetat strategiskt med att förbättra företagsklimatet. Ovanåker deltar också i servicemätningen Löpande insikt och när det resultatet kom i april fick kommunen toppbetyg Nöjd-kund-index.

- Det är väldigt roligt att få höga betyg av våra företagare. Både Löpande insikt-mätningen och Svenskt Näringslivs undersökning ger oss ett kvitto på att vi arbetar rätt, men visar också vad vi kan förbättra och utveckla. Vi vill såklart fortsätta vara en attraktiv kommun för alla, säger Lina Kronberg, näringslivsutvecklare på Ovanåkers kommun.

Ytterligare upplysningar för media:

Mikael Jonsson,
Vice ordförande kommunstyrelsen och näringslivspolitiskt ansvarig
Tfn: 073-093 34 33

Lina Kronberg
Näringslivsutvecklare
Tfn: 0271-570 33

Frågor om undersökningen:
Lotta Pettersson
Regionchef Svenskt Näringsliv
Tfn: 026-54 36 94

Senast uppdaterad