Ovanåker klättrar i näringslivsranking

Ovanåkers kommun har länets bästa företagsklimat. Nu klättrar kommunen till plats 100 i Svenskt Näringslivs ranking.

- Att få plats 100 är en fantastisk placering som visar att vårt uthålliga arbete över tid nu börjar ge resultat. Som exempel är ett stort och viktigt område myndighetsutövningen i vår kommun, som under senare år genomgått en stor omstöpning och med väldigt gott utfall, säger Mikael Jonsson, näringslivspolitiskt ansvarig i Ovanåkers kommun.

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare för att de ska ge sin bild på hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen.

I Ovanåker finns 370 företagare med minst en anställd och av dem har 55 procent svarat på enkäten. I våras när enkäten presenterades fick kommunen högt betyg, hela 3,6. Den siffran placerade Ovanåker i topp, i Gävleborgs län.

Nu när rankingen är gjord visar den att Ovanåker placeras på plats 100 av alla kommuner i Sverige. Förra året placerades Ovanåker på plats 163 av Sveriges totalt 290 kommuner.

- Det är väldigt roligt och naturligtvis smickrande. Vi är många som i dag kan sträcka lite extra på ryggen eftersom det är här är ett bevis på att Ovanåkers kommun arbetar med företagarnas bästa för ögonen. Vi är en liten kommun där vi är lyhörda för behoven och skapar relevanta möten och utbildningar utifrån vårt näringsliv, säger Lina Kronberg, näringslivsutvecklare i Ovanåkers kommun.

Företagsklimatet kommer bli en programpunkt på oktober månads frukostmöte för företagare. Då är Lotta Pettersson från Svenskt Näringsliv inbjuden för att prata företagsklimat.

Ytterligare upplysningar för media:
Mikael Jonsson,
Vice ordförande kommunstyrelsen och näringslivspolitiskt ansvarig
Tfn: 073-093 34 33

Lina Kronberg
Näringslivsutvecklare
Tfn: 0271-570 33

Frågor om undersökningen:
Lotta Pettersson
Regionchef Svenskt Näringsliv
Tfn: 026-54 36 94

Senast uppdaterad