Ovanåkers kommun har länets bästa företagsklimat – igen

Företagarna i Ovanåkers kommun ger kommunen fortsatt högt betyg i företagsklimat. Ovanåkers kommun får betyget 3,7 vilket placerar kommunen i topp i Gävleborgs län. En siffra som kan jämföras med Sverigesnittet på 3,43, på en skala 1-6.

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare för att de ska ge sin bild på hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen.

I Ovanåkers kommun har 200 företag fått enkäten och av dem har 60 procent svarat. Attitydundersökningen visar att företagarna i Ovanåker som varit i kontakt med kommunen om tillståndsgivning, tillsyn eller kontroll tycker att kommunen är lätt att komma i kontakt med, visar förståelse, ger råd och vägledning.

- Vi gläder oss över att vara i topp även i år med de färska enkätsvaren. Det är bra svarsfrekvens dessutom, vilket borgar för bra underlag. Tillsammans arbetar vi med vårt näringsliv utifrån relevanta och dagsaktuella ämnen och ärenden. Stor delaktighet bygger på förtroende och detta ser vi även i år. Fortsatt arbete krävs såklart, detta är en levande process som behöver insatser varje dag, säger Mikael Jonsson (M), näringslivspolitiskt ansvarig i Ovanåkers kommun.

Kommunen har i många år arbetat strategiskt med att förbättra företagsklimatet vilket också gett resultat i Svenskt Näringslivs ranking. Förra året fick Ovanåkers kommun också högst betyg av alla kommuner i Gävleborg och kom på plats 100 i företagsranking. I år fick kommunen betyget 3,7 vilket är det högsta betyg som Ovanåker någonsin fått.

- Detta gör mig både stolt och glad. Jag ser det som ett kvitto på att vi använder våra resurser rätt för att få vår kommun så attraktiv som möjligt, för alla. Förra året var ett annorlunda år på många sätt och för många företag har pandemin varit en stor utmaning. Trots det får vi högt betyg, vilket är väldigt roligt, säger Lina Kronberg, näringslivsutvecklare i Ovanåkers kommun.

Ytterligare upplysningar för media:
Mikael Jonsson
Vice ordförande kommunstyrelsen och näringslivspolitiskt ansvarig
Tfn: 073-093 34 33

Lina Kronberg
Näringslivsutvecklare
Tfn: 0271-570 33

Frågor om undersökningen:
Lotta Pettersson
Regionchef Svenskt Näringsliv
Tfn: 026-54 36 94

Senast uppdaterad