Bibliotek - coronaviruset

Så påverkas kommunens bibliotek av coronaviruset.

Edsbyns bibliotek har öppet för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Det finns inga bokningsbara datorer, endast en drop-in-dator, och personalen erbjuder ingen hjälp vid dator och kopieringsmaskin.

Inga grupp- eller klassbesök. Ingen tidningsläsning på förmiddagarna.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Vi har genomfört åtgärder på biblioteket för att minska risken för smittspridning och vi uppmanar dig som besökare att följa våra regler, kom ensam och gör ditt ärende snabbt. Biblioteket är just nu inte en mötesplats eller studieplats.

Alfta bibliotek är stängt och obemannat på grund av säkerhetsskäl i samband med ombyggnationer, onsdag 3 februari - fredag 19 februari. Vi hänvisar alla låntagare till Edsbyns bibliotek under den här perioden.

Alfta bibliotek är stängt för besökare på grund av säkerhetsskäl i samband med ombyggnationer. För information om utlämning av reserverade böcker och hur du kan beställa böcker och filmer, kontakta biblioteket (kontaktuppgifter finns nedan). OBS! 3-19 februari är Alfta bibliotek helt stängt och obemannat, och vi hänvisar alla låntagare till Edsbyns bibliotek under denna period.

Edsbyns bibliotek är öppet för korta besök (max 15 minuter) måndag-fredag.
Öppettider: måndag - onsdag 12 - 19, torsdag - fredag 12 - 16. Ingen tidningsläsning på förmiddagarna och inga grupp- eller klassbesök (mer information om öppettider).

Öppettider, Edsbyns bibliotek

måndag-onsdag kl. 12-19
torsdag-fredag kl. 12-16

Kontakt:

Edsbyns bibliotek
Telefon 0271-571 50, 571 51
e-post edsbyns.bibliotek@ovanaker.se

Alfta bibliotek
Telefon 0271-572 70
e-post alfta.bibliotek@ovanaker.se

Slopade förseningsavgifter till och med 30 juni 2021

För att ytterligare underlätta för dig som har svårt att ta dig till biblioteket, så tar vi just nu inte ut några förseningsavgifter. Detta gäller fram till den 30 juni 2021. .

Aktuellt

 • Så här använder du munskydd

  Nu är det munskydd på som gäller dygnet runt i kollektivtrafiken och på trånga arbetsplatser i Gävleborg. Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte g...
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Då spridningen av covid-19 ökar igen och läget är oroväckande fortsätter vi med förändringar i våra verksamheter.
  Publicerad:
 • Tillsammans kan vi stoppa en tredje våg

  Den smittsamma brittiska varianten av muterat coronavirus sprids snabbt och drabbar invånare i hela landet. Även i Ovanåkers kommun ökar smittspridningen. Vi ser allvarligt på den ökade spridningen oc...
  Publicerad:
 • Planera för säkra aktiviteter under sportlovet

  Smittspridningen av covid-19 är fortfarande omfattande. Under sportlovet är det fortsatt viktigt att begränsa antalet nya möten och att göra anpassningar.
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Lättnader i restriktionerna har skett för barn och unga födda 2002 och senare.
  Publicerad:
 • Alfta bibliotek håller stängt 3-19 februari

  Alfta bibliotek håller stängt för besökare på grund av säkerhetsskäl i samband med ombyggnationer.
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla icke nödvändig verksamhet stängd till och med 7 februari. Lättnader i restriktionerna har skett för barn och unga födda 2005 och senare.
  Publicerad:
 • Edsbyns bibliotek öppnar igen den 25 januari

  Edsbyns bibliotek öppnar för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.
  Publicerad:

Senast uppdaterad