Bibliotek - coronaviruset

Så påverkas kommunens bibliotek av coronaviruset.

Edsbyns bibliotek har öppet för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Det finns inga bokningsbara datorer, endast en drop-in-dator, och personalen erbjuder ingen hjälp vid dator och kopieringsmaskin.

Inga grupp- eller klassbesök. Ingen tidningsläsning på förmiddagarna.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Vi har genomfört åtgärder på biblioteket för att minska risken för smittspridning och vi uppmanar dig som besökare att följa våra regler, kom ensam och gör ditt ärende snabbt. Biblioteket är just nu inte en mötesplats eller studieplats.

Nu är Alfta bibliotek åter öppet för besökare.
Biblioteket öppnar för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Vi har genomfört åtgärder på biblioteket för att minska risken för smittspridning och vi uppmanar dig som besökare att följa våra regler, kom ensam och gör ditt ärende snabbt. Biblioteket är just nu inte en mötesplats eller studieplats.

Det finns inga bokningsbara datorer, endast en drop-in-dator, och personalen erbjuder ingen hjälp vid datorn.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Öppettider, Edsbyns bibliotek

Måndag-onsdag kl. 12-19
Torsdag-fredag kl. 12-16

Öppettider, Alfta bibliotek

Måndag och torsdag kl. 11-14, 16-19
Tisdag och fredag kl. 11-14

Kontakt:

Edsbyns bibliotek
Telefon 0271-571 50, 571 51
e-post edsbyns.bibliotek@ovanaker.se

Alfta bibliotek
Telefon 0271-572 70
e-post alfta.bibliotek@ovanaker.se

Slopade förseningsavgifter till och med 30 juni 2021

För att ytterligare underlätta för dig som har svårt att ta dig till biblioteket, så tar vi just nu inte ut några förseningsavgifter. Detta gäller fram till den 30 juni 2021. .

Aktuellt

 • Nya rekommendationer från och med 1 november

  Vaccinationsgraden i befolkningen har ökat och därmed har risken för omfattande smittspridning och sjuklighet i covid-19 minskat. Det är viktigt att rekommendationerna vid symtom inte är mer långtgåen...
  Publicerad:
 • Restriktioner tas bort men covid-19-lagen och serveringslagen förlängs

  Ytterligare restriktioner tas bort den 29 september i samband med att steg 4 tas i regeringens plan för avveckling av restriktioner. Bland annat tas deltagartaken bort för allmänna sammankomster, offe...
  Publicerad:
 • Många restriktioner tas bort den 29 september

  Exempelvis tas begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning samt att kravet på sittande servering på restauranger tas bort. Folkhälsomyndig...
  Publicerad:
 • Coronapandemin: Detta gäller just nu

  Här hittar du en sammanställning av de förbud, råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. Du hittar även länkar till fördjupad information. I sammanställningen har vi valt ...
  Publicerad:
 • Allmänna råd om allas ansvar förlängs till 30 september

  Folkhälsomyndigheten har förlängt de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 till och med den 30 september.
  Publicerad:
 • Vad gäller i semestertider under pandemin?

  Har du funderingar vad som gäller i semestertider under pandemin? Krisinformation.se har samlat information som är bra att veta.
  Publicerad:
 • Minska smittspridning på platser för fritids- och kulturverksamhet

  Här kan du läsa förkortad information om vad den tillfälliga covid-19-lagen kan innebära för er som är verksamhetsutövare inom fritids- och kulturverksamhet.
  Publicerad:
 • Smittspridningen ökar igen

  Det varma vädret, skolavslutningar, kalas och andra festligheter gör att vi gärna vill samlas i större grupper. Tyvärr ser vi igen en ökning av smittspridningen i vår kommun. Ju fler vi träffar desto ...
  Publicerad:
 • Nya regler för deltagarantal

  Nu införs lättnader för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vilket innebär nya regler för deltagarantal. Det kan vara förvirrande med alla siffror och vad som gäller enligt den tillf...
  Publicerad:
 • Smittspridningen fortfarande på en hög nivå

  Vi ser just nu en ökning bland yngre barn och uppmanar därför föräldrar att prata med sina barn om att även barnen ska hålla distans på sin fritid.
  Publicerad:
 • Fortsätt hålla avstånd även om du är vaccinerad

  I Ovanåkers kommun är det fortsatt hög smittspridning och vi ligger kvar bland den högsta spridningen sen pandemin startade för drygt ett år sen.
  Publicerad:
 • Smittspridningen är mycket hög

  Smittspridningen som i slutet av förra veckan såg ut att gå nedåt går nu uppåt igen! Statistiken visar att smittspridningen är nära den allra högsta under hela pandemin. 
  Publicerad:
 • Smittspridningen fortsätter att skena i Ovanåkers kommun

  Smittspridningen fortsätter att gå snabbt uppåt i Ovanåkers kommun och det enda som kan minska den är ditt och mitt agerande!
  Publicerad:
 • Smittspridningen skenar i Ovanåkers kommun

  Smittspridningen går snabbt uppåt i Ovanåkers kommun och kommunchef Fredrik Pahlberg uppmanar alla att ta sitt ansvar för att bryta trenden.
  Publicerad:
 • Restriktionerna i kommunens anläggningar fortsätter tillsvidare på grund av smittläget

  Smittspridningen i länet är för närvarande mycket bekymmersam. Kommunerna i länet har därför kommit överens om att förlänga den gemensamma överenskommelse som funnits sedan tidigare, om att hålla icke...
  Publicerad:
 • Alfta bibliotek öppet igen

  Biblioteket öppnar för korta besök.
  Publicerad:
 • Så här använder du munskydd

  Nu är det munskydd på som gäller dygnet runt i kollektivtrafiken och på trånga arbetsplatser i Gävleborg. Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte g...
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Då spridningen av covid-19 ökar igen och läget är oroväckande fortsätter vi med förändringar i våra verksamheter.
  Publicerad:
 • Tillsammans kan vi stoppa en tredje våg

  Den smittsamma brittiska varianten av muterat coronavirus sprids snabbt och drabbar invånare i hela landet. Även i Ovanåkers kommun ökar smittspridningen. Vi ser allvarligt på den ökade spridningen oc...
  Publicerad:
 • Planera för säkra aktiviteter under sportlovet

  Smittspridningen av covid-19 är fortfarande omfattande. Under sportlovet är det fortsatt viktigt att begränsa antalet nya möten och att göra anpassningar.
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Lättnader i restriktionerna har skett för barn och unga födda 2002 och senare.
  Publicerad:
 • Alfta bibliotek håller stängt 3-19 februari

  Alfta bibliotek håller stängt för besökare på grund av säkerhetsskäl i samband med ombyggnationer.
  Publicerad:
 • Förändringar i våra verksamheter

  Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla icke nödvändig verksamhet stängd till och med 7 februari. Lättnader i restriktionerna har skett för barn och unga födda 2005 och senare.
  Publicerad:
 • Edsbyns bibliotek öppnar igen den 25 januari

  Edsbyns bibliotek öppnar för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.
  Publicerad:

Senast uppdaterad