Bidrag till kulturskapare i social isolering

Alla påverkas av coronasmittan - det gör även kulturskapare, som fått drastiskt minskade inkomster. Region Gävleborg utlyser nu särskilda uppdrag till 30 kulturskapare från Gävleborg, som ska få möjlighet att skapa kultur som skildrar eller tar avstamp i coronapandemin.

Uppdragen syftar till att både gestalta det som just nu händer i vår samtid och samtidigt ge kulturskapare en möjlighet till att arbeta i social isolering för att minska smittspridningen.

Den som söker ska vara professionell kulturskapare i huvudsak boende och/eller verksam i Gävleborg. Kulturskaparen ska arbeta med bild och form, dans, film/rörlig bild, hemslöjd, litteratur eller musik. Kulturskaparen ska ha tid att arbeta med en idé- eller produktutveckling, ett musikstycke, en novell eller en konstnärlig idé under 2020, som på något sätt skildrar eller tar avstamp i Coronapandemin.

Ansökningsperioden är 7-19 april 2020 och tanken är att handläggningen ska ske snabbt, så att uppdragen kan fördelas under våren.

Mera information om uppdragen, och hur ansökan går till, finns hos Region Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad 2020-04-08 11.35