Huvudbild för Corona COVID-19

Förändringar i våra verksamheter

Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla icke nödvändig verksamhet stängd till och med 7 februari. Lättnader i restriktionerna har skett för barn och unga födda 2005 och senare.

Serveringsställen som restauranger och barer tillåts inte servera alkohol efter klockan 20 och fortsatt rekommendation att använda munskydd i kollektivtrafik under rusningstrafik är några av de förändringar som presenterats av regeringen. Här kan du läsa mer om restriktionerna som gäller i Sverige. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterMed anledning av regeringens restriktioner har Ovanåkers kommun genomfört förändringar i verksamheterna som berörs.

Åtgärder i Ovanåkers kommun som gäller till och med 7 februari

Kommunala sporthallar

Barn och unga födda 2005 och senare ska kunna delta i organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter både inom- och utomhus. Det betyder att sporthallarna i Ovanåkers kommun öppnas för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2005 och senare.

Gymmet på sporthallen i Edsbyn håller stängt.

För unga och vuxna födda 2004 och tidigare kan träning på utomhusanläggningar ske om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biblioteken i Edsbyn och Alfta

Edsbyns bibliotek öppnar för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Alfta bibliotek håller stängt tillsvidare, men du kan fortsatt kontakta biblioteket och komma överens om tid för utlämning av böcker i entrén.

Här kan du läsa mer om bibliotekets förändringar.

Voxnadalens gymnasium

Regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderar landets gymnasieskolor till en gradvis återgång till undervisning på plats. Det innebär att Voxnadalens gymnasium tillämpar kombinerad närundervisning med fjärrundervisning till och med 7 februari.

Fritidsgårdarna

Ambitionen är att öppna båda fritidsgårdarna 1 februari för barn och unga födda 2005 och senare. Gräns kommer finnas för hur många som får vistas i lokalen samtidigt. Mer information kommer närmare öppningsdatum.

Kulturskolan

Enskild och gruppundervisning för elever som är 2005 och yngre. Digital undervisning för elever födda 2006 eller senare.

Simhallarna

Simhallarna i Ovanåkers kommun öppnas 1 februari för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2005 och senare samt för simundervisning inom förskola och skola. Simhallarna är inte öppna för allmänheten.

Restaurangen på Sunnangården

Håller stängt.

Äldreboenden

Vi uppmanar närstående och andra besökare att undvika eller minska antal besök på våra äldreboenden. Om besök ändå ska ske gäller dessa regler.

Kommunkontor

Vi uppmanar att helst boka tid innan ditt besök. För att minska antalet samtidiga besökare i vår reception ska du vänta utomhus om det redan är besökare inne.

Senast uppdaterad