Huvudbild för Corona COVID-19

Förändringar i våra verksamheter

Då spridningen av covid-19 ökar igen och läget är oroväckande fortsätter vi med förändringar i våra verksamheter.

Mot bakgrund av den oroväckande utvecklingen införs nya skärpta regionala rekommendationer. Här kan du läsa om de skärpta regionala rekommendationerna.

Åtgärder i Ovanåkers kommun

Kommunala sporthallar

Barn och unga födda 2002 och senare ska kunna delta i organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter både inom- och utomhus. Det betyder att sporthallarna i Ovanåkers kommun öppnas för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2002 och senare. Sporthallarna är inte öppna för allmänheten.

Vi håller våra idrottsanläggningar stängda för ungdomsmatcher mellan lag som är tillresta från olika delar av landet.

Gymmet på sporthallen i Edsbyn håller stängt.

För unga och vuxna födda 2001 och tidigare kan träning på utomhusanläggningar ske om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biblioteken i Edsbyn och Alfta

Edsbyns bibliotek har öppet för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Alfta bibliotek håller stängt tillsvidare, men du kan fortsatt kontakta biblioteket på telefon 0271-572 70 och komma överens om tid för utlämning av böcker i entrén.

Voxnadalens gymnasium och högstadieskolorna

Gymnasium och Vux har kombinerad när- och fjärrundervisning till 1/4 utifrån regeringsrekommendation.

Högstadieskolorna har kombinerad när- och fjärrundervisning till och med vecka 10.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna Kajen och Grottan håller öppet för unga i årskurs 7-9 samt gymnasiet. 18 personer inklusive två ledare får vistas på Kajen och 35 personer inklusive två ledare får vistas på Grottan medan denna pandemi pågår.

Kulturskolan

Enskild och gruppundervisning för elever som är 2002 och yngre. Digital undervisning för elever födda 2001 eller senare.

Simhallarna

Simhallarna i Ovanåkers kommun är öppna för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2002 och senare samt för simundervisning inom förskola och skola. Simhallarna är inte öppna för allmänheten.

Äldreboenden

Vi uppmanar närstående och andra besökare att undvika eller minska antal besök på våra äldreboenden. Om besök ändå ska ske gäller dessa regler.

Restaurangen på Sunnangården

Håller stängt.

Senast uppdaterad