Niels Westh om att anpassa vardagen

Niels Westh är känd för många som läkare på Edsbyns Hälsocentral. Under många år har han tagit hand om sjuka och hjälpt oss att sköta hälsan. Nu behöver han, precis som alla andra, anpassa vardagen efter coronaviruset.

– Man får påminna sig själv ofta, alldeles nyss var jag på väg att skaka hand, säger han.

Han understryker att vi alla behöver följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Tillhör du en riskgrupp behöver du hålla dig borta från folksamlingar. Undvik kollektivtrafiken och att gå i butiker – och utnyttja möjligheten att få livsmedel hemlevererat från någon av de butiker som erbjuder den tjänsten.

– Däremot kan vi gärna gå ut i skogen och den friska luften. Den lokala naturen är en underutnyttjad resurs, tycker Niels Westh.

Läget i Ovanåkers kommun

Du kan hitta mera information om nuläget i kommunen på ovanaker.se/covid-19.

Du kan även ringa till kommunvägledningen om du undrar över något som rör våra verksamheter, telefonnummer 0271-570 00.

Allmänna frågor om smittan

För allmänna frågor om covid-19, ring telefonnummer 113 13.
Du hittar också uppdaterad och pålitlig information på www.krisinformation.se

Är du orolig över att du själv är smittad?

För sjukvårdsrådgivning besök Vårdguiden på 1177.se länk till annan webbplatseller ring telefonnummer 1177. Linjen är öppen dygnet runt.

Digital coronamottagning

Med Region Gävleborgs digitala coronamottagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du enkelt komma i kontakt med vården vid symtom eller om du har frågor om coronaviurset.

Du når den digitala coronamottagningen genom att logga in och svara på frågor om symtom med mobil, surfplatta eller dator. Du behöver ett BankID, svenskt personnummer och en mobil, surfplatta eller dator med tillgång till internet. Chatten är öppen vardagar kl. 8.00-21.00. Mottagningen är avgiftsfri.

Vid livshotande tillstånd ring telefonnummer 112.

Stöd och samtal

Om du känner dig ensam eller orolig och behöver prata med någon kan du kontakta kommunvägledningen på telefonnummer 0271-570 00. De kan ge dig tips och telefonnummer till andra organisationer som hjälper dig med samtalsstöd.

Hos kommunvägledningen kan du även få kontaktuppgifter till organisationer som kan hjälpa dig praktiskt.

Senast uppdaterad 2020-04-15 09.33