Nytt stöd för företagare

Om du har anställda och till följd av coronaviruset och covid-19 är hårt pressad kan du få ekonomiskt stöd. Stödet kallas för korttidsarbete, tidigare kallades det för korttidspermittering. Du kan söka stödet från och med 7 april 2020 och det kommer gälla retroaktivt från och med 16 mars 2020.

Korttidsarbete innebär att en anställd går ner i arbetstid och lön istället för att du behöver säga upp personen. Det betyder att du kan minska den anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av kostnaden.

Man kan söka stödet från och med tisdag den 7 april 2020 och det kommer gälla retroaktivt från och med 16 mars 2020.

Redan nu har Tillväxtverket flaggat för att tjänsten kan bli överbelastad när den öppnar tisdag 7 april. De har förstärkt kapaciteten i alla system och de hoppas såklart att allt ska fungera.

För smidigare hantering är det viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt innan du skickar in din ansökan. Det är alltså viktigare att du gör din ansökan noggrant än att du skickar in den fort.

Information om korttidsarbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan själv göra Tillväxtverkets testlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se om du har rätt att få stödet. Du kan också använda Tillväxtverkets räknetjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se hur mycket stöd du kan få om din ansökan blir beviljad.

www.verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns uppdaterad myndighetsinformation till dig som är företagare.

Senast uppdaterad 2020-09-24 13.07