Ovanåkers kommun stöttar de lokala företagarna

I en tid när alla får ändra sina beteenden och levnadsmönster för att minska risken för smittspridning ser vi hur kreativiteten ökar för att hitta nya vägar för att få ut varor och tjänster till kunder. Det är just den uppfinningsrikedomen som vi på Ovanåkers kommun vill stötta. Vi vill gynna handeln och samtidigt minska smittspridningen.

För att göra detta kommer Ovanåkers kommun att köpa annonsplats både i lokal gratistidning men även i morgontidning som delas ut i Bollnäs och Ovanåkers kommun. De företagare som med anledning av covid-19 skapat en utökad service ges möjlighet att annonsera om det gratis. Utökad service kan till exempel vara hemleverans av varor eller mat, särskilda öppettider för riskgrupper, hjälp med inköp, osv.

Annonserna kommer även gå som banners på www.helahalsingland.selänk till annan webbplats

- Det är fantastiskt att se hur företagarna i Ovanåker ställer om och skapar utökad service till invånarna. Det för att fortsätta kunna driva sina verksamheter och erbjuda möjligheter, trots en pandemi. Genom att tänka om och göra affärer på annat sätt minimerar vi risken att sprida smittan. Det initiativet vill vi som kommun stötta. Den lokala handeln är en viktig puls i vår kommun, säger Lina Kronberg, näringslivsutvecklare på Ovanåkers kommun.

 

Ytterligare frågor
Lina Kronberg
Näringslivsutvecklare
Tfn 0271-570 33

lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-04-03 15.53