Coronavirus COVID-19

Restriktionerna i kommunens anläggningar fortsätter tillsvidare på grund av smittläget

Smittspridningen i länet är för närvarande mycket bekymmersam. Kommunerna i länet har därför kommit överens om att förlänga den gemensamma överenskommelse som funnits sedan tidigare, om att hålla icke nödvändig verksamhet stängd för allmänheten. Detta gäller tills vidare.

Detta innebär fortsatt att:

Idrottsverksamhet inomhus kan bedrivas för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Simhallar och gym hålls fortsatt stängda för allmänheten tillsvidare. Utomhusaktiviteterna kan fortsätta som tidigare på ett smittsäkert sätt. Observera att ingen tävlingsverksamhet under elitnivå (yrkesmässig idrott) är tillåten vid kommunens anläggningar.

Föreningar inom idrott, kultur och fritid bör också enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

  • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus
  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
  • Inte anordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.

Vi följer noga den regionala smittspridningen och ändringar kan komma att ske på kort varsel utifrån rådande smittläge.

Mot bakgrund av den oroväckande utvecklingen förlängs de skärpta regionala rekommendationerna. Här kan du läsa om de skärpta regionala rekommendationerna. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åtgärder i Ovanåkers kommun

Kommunala sporthallar

Barn och unga födda 2002 och senare ska kunna delta i organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter både inom- och utomhus. Det betyder att sporthallarna i Ovanåkers kommun öppnas för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2002 och senare. Sporthallarna är inte öppna för allmänheten.

Vi håller våra idrottsanläggningar stängda för ungdomsmatcher mellan lag som är tillresta från olika delar av landet.

Gymmet på sporthallen i Edsbyn håller stängt.

För unga och vuxna födda 2001 och tidigare kan träning på utomhusanläggningar ske om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Biblioteken i Edsbyn och Alfta

Biblioteken i Alfta och Edsbyn har öppet för enskilda, snabba ärenden – max 15 minuters besök. Du genomför dina lån eller skriver ut ditt dokument och lämnar sedan lokalen.

Du kan fortfarande kontakta biblioteket med önskemål om Take away/avhämtning och Boken kommer/hemleverans.

Voxnadalens gymnasium och högstadieskolorna

Gymnasium, Vux och högstadieskolorna har kombinerad när- och fjärrundervisning till och med vecka 13.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna Kajen och Grottan håller öppet för unga i årskurs 7-9 samt gymnasiet. 18 personer inklusive två ledare får vistas på Kajen och 35 personer inklusive två ledare får vistas på Grottan medan denna pandemi pågår.

Kulturskolan

Enskild och gruppundervisning för elever som är 2002 och yngre. Digital undervisning för elever födda 2001 eller senare.

Simhallarna

Simhallarna i Ovanåkers kommun är öppna för föreningsverksamhet riktad till barn och unga födda 2002 och senare samt för simundervisning inom förskola och skola. Simhallarna är inte öppna för allmänheten.

Äldreboenden

Vi uppmanar närstående och andra besökare att vara extra försiktiga genom att hålla ner antal besök på våra äldreboenden. Om besök ändå ska ske gäller dessa regler.länk till annan webbplats

Restaurangen på Sunnangården

Håller stängt.

Sjukresor och färdtjänst

Sjukresor och den särskilda kollektivtrafiken, exempelvis färdtjänst, är nära förknippat med vanlig kollektivtrafik och ska således följa de skärpta rekommendationer som gäller i Gävleborg. Förarna förväntas använda munskydd och passagerarna rekommenderas detsamma. Detta gäller till dess att annat besked ges.

Det är resenärens eget ansvar att använda munskydd och de kommer att bli påminda om rekommendationen vid beställning av resan. De resenärer som inte har med sig eget munskydd ska erbjudas ett sådant vid resans start av förare inom särskild kollektivtrafik.

Senast uppdaterad