Tänk på de lokala företagen!

Ett levande centrum och en lokal handel är en viktig del av ett samhälles identitet. Här möts vi, hälsar på varandra och känner gemenskap.

Här finns en del av samhällets hjärta.

Just nu står företag i hela världen inför stora utmaningar kopplade till coronaviruset. Det har drabbat industrins förmåga att få hem rätt varor och det drabbar också det lokala näringslivet.

Nu är det därför extra viktigt att vi hjälper till och stöttar våra företagare i Ovanåkers kommun! Många tjänster, produkter och varor kanske inte behövs just idag eller imorgon men de kommer att behövas framöver. Då vill vi inte att skyltfönstren gapar tomma – och tillsammans kan vi motverka det.

Självklart stannar vi hemma om vi är sjuka. Så länge vi har respekt för de rekommendationer som finns kring smittspridningen, kan vi däremot fortsätta gynna de lokala företagen.

Vad kan jag göra?
Välj i första hand din lokala handlare när du ska göra inköp.

Men rekommendationen är ju att man ska undvika att träffa folk i onödan. Hur ska jag kunna gynna den lokala handeln utan att gå ut?
Så länge du är frisk och inte tillhör någon riskgrupp kan du röra dig i samhället som vanligt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Se till att ha en god handhygien, hålla avstånd till dina medmänniskor, inte ta i hand, och överlag följa rekommendationerna.

Jag tillhör en riskgrupp. Hur gör jag?
Hör av dig till din lokala handlare! Många är extra flexibla just nu och erbjuder andra lösningar för att du ska kunna få hem det du behöver. Mat kan du få hemsänd via flera av våra handlare. Andra butiker erbjuder take away och kan till exempel komma ut med en färdig påse.

Senast uppdaterad 2020-03-31 15.18