Coronavirus COVID-19

Vaccination med påfyllnadsdos mot covid-19 inom den kommunala hälso- och sjukvården 

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat en tredje påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 till personer 80 år och äldre, personer med hemtjänst, hemsjukvård eller som bor på SÄBO.

Orsaken är att skyddet av tidigare vaccindoser försvagas med tiden, och i kombination med fortsatt smittspridning i samhället finns risken att bli svårt sjuk.

Kommunens hälso- och sjukvård kommer även denna gång att vaccinera alla berörda i hemmet, alltså både du som har hemsjukvård eller bor på SÄBO. Förutsatt att det gått 6 månader sedan dos 2. Du som har bara hemtjänst (och inte hemsjukvård eller bor på SÄBO) bokar själv din tid enligt nedan.

Vaccinationsarbetet pågår nu för fullt, inom en månad kommer de som uppfyller kriterierna ha blivit erbjuden en påfyllnadsdos. OBS! Närstående i samma hushåll som personer med hemsjukvård kommer endast att bli erbjuden en påfyllnadsdos om de är 80 år eller äldre. Vid dos 1 och 2 erbjöds närstående i samma hushåll vaccination oavsett ålder, detta gäller alltså inte denna gång.

För dig som inte har kommunal hälso- och sjukvård, men som är 80 år och äldre eller har hemtjänst

Boka påfyllnadsdos om det har gått 6 månader efter dos 2, du tre möjligheter:

· Boka tid digitalt via 1177.se/Gavleborglänk till annan webbplats med hjälp av bank-id eller e-legitimation

· Gå på drop-in-mottagning - information om tider och platser finns på 1177.se/Gavleborglänk till annan webbplats.

· Om du saknar bank-id, ring och boka tid på 026-15 03 00. Du kan också låta ett ombud ringa åt dig.

Senast uppdaterad