Webbsänd föreläsning ska inspirera unga till entreprenörskap

Är du i gymnasieålder eller har tagit studenten, och funderar på hur det är att vara entreprenör? Har ditt sommarjobb ställts in till följd av coronakrisen?
På onsdag kan du få veta mera om hur det fungerar att vara entreprenör och kanske skapa ditt eget sommarjobb - i en webbsänd inspirationsföreläsning från Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship bjuder in ungdomar till en digital inspirationsföreläsning om entreprenörskap den 27 maj kl. 13.30. Föreläsningen riktar sig till unga som är nyfikna på hur det är att vara entreprenör och initiativet syftar till att inspirera ungdomar i Sverige att se entreprenörskap som möjlig karriärväg. Organisationen vill också prata om hur man kan använda sommaren till att vara företagsam, genom att peka på konkreta sätt som ungdomarna kan aktivera sig själva. Detta kan kanske vara extra viktigt en sommar som denna då många sommarjobb ställs in till följd av coronakrisen. Aktiviteten är en förlängning av de skolbesök som Prins Daniels Fellowship normalt genomför flera gånger per termin.

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet lanserades 2013 med visionen att bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Målsättningen är att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Du kan läsa mera om föreläsningen och följa den på Prins Daniels Fellowships hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inspirationsföreläsning

Senast uppdaterad 2020-05-25 09.22