Kontakt

Familjeverkstan

Är du intresserad av att utvecklas i rollen som förälder och utveckla en god relaion mellan dig och ditt barn? Ta del av vårt föräldramaterial "Familjeverkstan" som består av åtta korta filmer som skildrar vardagliga situationer i familjelivet.

Varje förälder är expert på sitt eget barn.

Föräldrar behöver få känna att när de tar sin föräldraroll på allvar är det inte enbart betydelsefullt och livsavgörande för barnen utan också en viktig insats för hela samhället. Om andra krav får stå tillbaka under vissa perioder i livet är det ingen katastrof. Tvärtom kan det vara bra och nödvändigt. Familjeverkstan kan vara en hjälp till självhjälp som alla av och till kan känna behov av och som kan förebygga att små problem växer sig stora.

Hur kan du som förälder förebygga konflikter och utveckla en god relation mellan dig och ditt barn?

"Familjeverkstan" är ett nytt föräldramaterial för alla som har barn i åldern tre till tolv år. Materialet riktar sig inte enbart till de föräldrar som upplever att de har problem utan alla föräldrar som är intresserade av att utvecklas i rollen som förälder och som vill förebygga eventuella framtida problem kan delta. Familjeverkstan består av åtta korta filmer som skildrar vardagliga situationer i familjelivet.

Några teman i filmerna är:
• rutiner
• positiv kommunikation
• gränser
• jämställdhet

Varje film ska fungera som ett underlag för diskussion utan att ge färdiga svar. Svaren ska istället komma i gruppdiskussioner. Varje träff bygger på en av filmerna och följs av diskussioner samt praktiska övningar.

Familjeverkstan är helt enkelt en verkstad där du som deltagare bidrar med din erfarenhet och kunskap. Familjeverkstan handlar om att peppa och hjälpa varandra, att reflektera över sitt sätt att fungera som förälder och att pröva nya vägar.

Är ni tre eller fler som är intresserade av att delta i Familjeverkstan, kontakta Ulla-Marie Nilsson eller hål utkik efter annonser på hemsidan om nya kurser.

Metoden rekommenderas av bl.a. Statens folkhälsoinstitut.

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Ulla-Marie Nilsson
Tfn: 0271-572 85
E-post ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2017-09-01 08.06

Tyck till om sidan