Köpa bil

Marknaden för begagnade bilar skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

Undersök marknaden och ta reda på vilka regler som gäller innan du köper begagnad bil. Ta reda på så mycket du kan så minskar risken för att du råkar illa ut.

Ha aldrig bråttom

Det finns gott om begagnade bilar. Låt dig aldrig luras av säljare som säger att "...det kommer en kund i eftermiddag som tänker köpa bilen - men först till kvarn..." eller "du ska få ett specialpris". Alla kunder får nämligen "specialpris". Det ligger i säljarens intresse att du bestämmer dig snabbt.

Hitta rätt bilmodell med Bilsvar

Bilsvar har utvecklats av Konsumentverket i samarbete med Energimyndigheten och Trafikverket. Webbplatsen lanserades april 2013.

Syftet med Bilsvar är att ge dig lättillgänglig och till­förlitlig information om olika bilmodeller så att du kan välja en modell som passar dina behov, dina ekonomiska förutsättningar och utifrån miljöperspektivet.

Bilsvar.selänk till annan webbplats ersätter de två tidigare tjänsterna Nybilsguiden och Bilkalkylen som nu lagts ned.

Senast uppdaterad 2017-05-19 10.27

Tyck till om sidan