Ung konsument

Ung konsument är en sida för dig som är ungdom. Här finns information om vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument.

Din rätt som konsument

Om du känner till dina rättigheter och skyldigheter som konsument kan du spara både pengar och tid. Här hittar du svar på många frågor som dyker upp till vardags när du ska köpa eller redan har köpt något.

Om mobilen går sönder

Om din nya mobiltelefon slutar fungera har du alltid tre år på dig att klaga till butiken du handlade i. I första hand ska butiken erbjuda sig att laga felet.

Koll på cashen när du flyttar hemifrån

Att flytta hemifrån innebär att stå på egna ben, men också att ha koll. Koll på vad hemförsäkringen täcker och att tv-avgiften betalas i tid. Koll på vad hushållskassan räcker till och att ingen annan än du måste betala när det sinar i förråden.

Det du köper måste vara säkert

I Sverige har vi en lag som heter Produktsäkerhetslagenlänk till annan webbplats. Lagen innebär att alla varor och tjänster du köper måste vara säkra och inte får orsaka skada på dig eller någon i din närhet.

Butiken - bästa marknadsföringen

Företag lägger enorma summor på reklam i tv, radio och i tidningar. Men visste du att du även utsätts för marknadsföring när du är inne i butiken?

Om detta och mycket mer läser du mer om på ungkonsument.se.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2018-05-09 08.28

Tyck till om sidan