Människor står vid entrén till Hessegårdens äldreboende i Borlänge.

Studiebesök i Ludvika och Borlänge

Vi har nu varit på studiebesök i Ludvika och Borlänge för att titta på två äldreboenden som har funnits i några år. detta för att se och lära av deras arbete, både framgångar och saker som de i backspegeln kan konstetera att man borde ha hjort annorlunda.

Delar av projektgruppen gjorde 2015-10-29 två studiebesök i Hessegården i Borlängelänk till annan webbplats och Skogen i Ludvika.

Hessegården

Hessegården i Borlänge är ett boende med inriktning demens. Boendet startade 2008. Gården har en unik inne- och utemiljö, med 55 lägenheter i ett plan, plus gemensamma utrymmen och en trädgård för olika aktiviteter. Lokalerna är ljusa och har stora gemensamma ytor. Varje lägenhet är på 35 m2.

Skogen

Skogen är ett särskilt boende för demenshandikappade som startade 1 februari 2005. Verksamheten har 48 boendeplatser fördelat på 6 avdelningar. Rummen är på 35 m² med tillhörande trinett och rymligt hygienutrymme. Huset är byggt i ett plan med en stor inbyggd trädgård som ger möjligheter till promenader och utevistelse. Varje avdelning har ett dagrum/matsal med uteplats

Vi har fått med oss förslag, tankar och idéer från vårabesök i Borlänge och Ludvika som vi nu tar med oss i vårt fortsatta arbete. Vi tycker att det är bra att få höra lite om hur man upplever det på boenden som har funnits i ca 10 år. Det är bra att lära av varandras framgångar, men också av de fel och misstag som andra har gjort för att på så sätt undvika att göra samma misstag.

Vi har även planerat in ett studiebesök till Västerås 2015-11-13.

Utomhusmiljön vid Hessagårdens äldreboende i Borlänge

Utomhusmiljön vid Hessagårdens äldreboende i Borlänge

Senast uppdaterad 2019-12-11 15.33