Kontakt

Stödgrupp för barn och unga (BIG)

Har du föräldrar som skilt sig, som dricker för mycket alkohol eller använder andra droger eller föräldrar som mår psykiskt dåligt? Eller har du det jobbigt hemma på grund av någon annan anledning? Då kan det vara skönt att få prata med någon. Dels med någon vuxen, men också med andra barn som är i samma situation och har det jobbigt hemma av olika anledningar.

Det är nämligen vanligt att barn och ungdomar med föräldrar som har bekymmer av olika slag ofta oroar sig över sina föräldrars och familjens problem och att de känner sig ensamma i detta.

Men du är inte ensam om att ha det jobbigt hemma, många barn och ungdomar växer upp i familjer och miljöer där det finns olika sorters problem.

BIG står för ”Barn I Grupp” och är stödgrupper för barn (i åldrarna 7-12 år) i Ovanåkers kommun. I BIG får du möjlighet att träffa jämnåriga och prata om erfarenheter, tankar och känslor

Gruppen träffas varje vecka tillsammans med två utbildade ledare. Vi fikar, leker och har roligt tillsammans. Vi pratar och sätter ord på det som känns jobbigt. Men du väljer själv om du vill prata eller bara sitta och lyssna (Aktiviteterna anpassas självklart efter din och övriga gruppens ålder).

Att vara med i BIG kostar ingenting, du blir inte registrerad hos socialtjänsten eller någon annan myndighet och vi som jobbar med BIG har tystnadsplikt.

Är du intresserad av att vara med i en BIG-grupp eller har du frågor och vill veta mer?

Tveka då inte, utan hör av dig till oss.

Kontakt

Öppenvården
Tfn 0271-571 31

Folkhälsosamordnare

Ulla-Marie Nilsson
Tfn: 0271-572 85
E-post ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-03-02 13.55