Kontakt

Grundskolor, förskoleklass och särskola

Från och med höstterminen 2018 är förskoleklassen obligatorisk, vilket innebär att skolplikten börjar gälla från och med höstterminen det år barnet fyller sex år samt att alla barn måste gå i skolan minst 10 år.

Läs mer på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till den obligatoriska skolan räknas förskoleklass, grundskolan, sameskolan, specialskolan och obligatoriska särskolan. Undervisningen är obligatorisk och avgiftsfri. Vanligen har föräldrar inte heller kostnader för t.ex. läromedel, skolmåltider, hälsovård och skolskjuts.

Välja grundskola

Ert barn tillhör den kommunala skola som ligger närmast folkbokföringsadressen i det fastställda upptagningsområdet. Om du vill byta skola för ditt barn går det bra under hela året så länge det inte får orimliga organisatoriska och ekonomiska följder. Ett skolbyte kan dock innebära att ditt barn tappar rätten till skolskjuts.

Om du vill byta skola för ditt barn eller flyttar in till kommunen ansöker du om skola genom att fylla i denna blankettPDF. Det är sen rektorn på den skola du söker till som fattar beslut om det finns plats för ditt barn.

Jämför grundskolorna i Ovanåkers kommun

Särskola

Vår särskola är idag integrerad på våra förskolor och grundskolor. All gymnasiesärskola hänvisas för närvarande till Höghammar i Bollnäs.

Kontakt

Alfta rektorsexpedition

Isabel Berggren
Skoladminstratör
Tfn 0271-572 50
E-post isabel.berggren@ovanaker.se

Skoladminstratör

Birgitta Aronsson
Tfn 0271-572 50
E-post birgitta.aronsson@ovanaker.se

Edsbyns rektorsexpedition

Susanne Svedberg
Skoladministratör
Tfn 0271-571 80
E-post susanne.svedberg@ovanaker.se

Särskola

Berit Hammarström
Tfn 0271-572 24
E-post berit.hammarstrom@ovanaker.se

IT-strateg barn-och utbildning

Mai Skoglund
Tfn 072- 450 74 07
E-post mai.skoglund@utb.ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-09-27 13.53

Tyck till om sidan