Kontakt

År 5B

I klass 5B går det 19 elever och klasslärare är Carina Malm och Ella Carter.

Starttid 8.00 varje dag, sluttid mån-tor 14.10, fredag 12.00

 


Veckobrev v 49

Veckans matteproblem handlade om att kombinera olika val som är möjliga utifrån de olika val som fanns att välja bland. Det rörde olika val att kombinera inför att välja till år 7 på två olika skolor.

SO jobbet i religion tillsammans med Anna har fortsatt denna vecka. Vi har även kommit fram till slutet av området Medeltiden i ämnet historia. Under vårterminen kommer vi att läsa och lära om perioden i Sveriges historia när Gustav Vasa kommer till makten.

Vi har två olika adventskalendrar som vi öppnar under skoldagen. Den ena kommer från Naturhistriska museet och handlar om djur. Vi får lösa en djurgåta och när vi svarar rätt på den så öppnas dagens lucka och det visas en kort film om djuret. Den andra kalendern ger oss uppdrag som ska träna hjärnan. Vi fick tex välja ett nytt namn, presenteras oss som denne och de andra skulle försöka minnas det namnet från fredag till måndag. Sedan har vi även tränat på att flytta tummen spegelvänt över de andra fingrarna, kört lite work out och tränat på olika "tungvrickare".

Dans har stått i fokus under idrottslektionerna, en grupp har haft drama tillsammans med Jenny och den andra gruppen har tränat på att spela instrument tillsammans med Kristin på musiken.

 

Kom ihåg

  • Inget bad v. 50, inställt
  • Skoldagen slutar kl. 12.00 den 12/12 (komp. för Öppet Hus)
  • Skoldagen slutar kl. 12.00 den 19/12 (komp: för Festen)
  • Julotta den 21/12 Missionskyrkan

 

Nästa vecka

måndag


tisdag

drama halvklass och idrott

onsdag

skoldagen slutar 12.00

torsdag

6:orna lussar för oss och idrott

fredagText

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2018-12-06 18.05

Tyck till om sidan