Kontakt

År 5B

I klass 5B går det 19 elever och klasslärare är Carina Malm och Ella Carter.

Starttid 8.00 varje dag, sluttid mån-tor 14.10, fredag 12.00

 

Veckobrev v 12

Vi har nu avslutat området Kroppen (för denna gång) i NO:n. Detta avslutades genom att vi fick lappar med olika förklaringar och andra lappar med olika begrepp, dessa skulle vi para ihop och klistra upp på papper, som lämnades in. Vi arbetade tillsammans tre och tre. Till veckan blir det en kort kurs om Luft.

Ny högläsningsbok har introduceras. Den heter Brorsan är Kung, skriven av Jenny Jägerfeld. Vi kommer att ha boksamtal om den tillsammans med Camilla under tiden hon är här. Vi också bl.a. föritspått vad vi trodde boken kommer att handla om samt kört en Kahoot om olika Disney- och barnboksfigurer.

Några grupper var färdiga med sitt grupparbete i historieämnet, så de redovisade dessa i onsdags. Vi fick lära oss mer om bl.a.Gustav Vasa, Martin Luther (protestantiska kyrkans fader), Marco Polo, Cristpher Columbus, Cecilia Vasa och Leonardo da Vinci.

I matematik har vi arbetat med problemlösning med algebra inriktning. Vi har bl.a. fått ledtrådar att använda för att komma fram till lösningarna. Man vet att svaret är rätt, när alla ledtrådar visar sig stämma.

På idrotten har vi badat för sista gången denna termin samt kört olika stationer och hinderbana. 

Nästa vecka

måndag

vandring i en Hälsingegård med VR-glasögon

tisdag

idrott

onsdag

musik

torsdag

slöjd och idrott

fredag

tvärgrupper


Text

Text

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-21 15.27

Tyck till om sidan