Kontakt

Årskurs 2-3 läsåret 2017-2018

Här kan du läsa veckobreven för årskurs 2 och 3.

 

Veckobrev v 22-23

Sommar, sommar, sommar

Nu är det på slutklämmen må jag säga..näst sista veckobrevet för läråret. Uj, uj, uj, vad fort det har gått och jag börjar redan få separationsångest, kommer att sakna barnen så mycket under sommaren. Det är ju skönt att vara ledig men eleverna betyder SÅ mycket. Vi har dock lite kvar att göra innan vi får gå på ferie.

Onsdag den 30/5 har vi elevbytardag här på skolan. I normala fall kommer de blivande 2:orna hit och bakar chokladbollar med blivande 3:or men nästa läsår blir det ju ”bara” jag och 3:orna, vi får således inget besök i år… men chokladbollar är gott, vi bakar sådana ändå.

  • Torsdagen den 31/5 möts personalen och 6:ans elever i en rafflande fotbollsmatch, övriga elever hejjar på, och som vanligt så får vi i personalen tagga till ordentligt om det ska bli vinst-
  • Torsdagen den 7/6 går hela skolan upp till Kygelvallen och spelar brännboll/går tipsrunda. Ingen skollunch serveras den här dagen så det är bra om barnen har något ”matigt” med sig. Eld kommer att finnas för korvgrillning. Blir det jäääättedåligt väder så löser vi det på något vis.
  • Som sig bör så gör 2-3:an tårtor och bjuder hela skolan även i år. Det kommer vi att göra fredag den 8/6 så bli inte förvånade om en elvisp ska följa med till skolan.
  • V.23 städar vi klassrum och bänkar, tacksam om eleverna har 2 st plastkassar med.
  • Måndagen den 11/6 kl 18:00 är det skolavslutning i Ovanåkers kyrka.

Tusen tack för alla trevliga utvecklingssamtal!

Sköt om er!

Mia & Anna

V.22

Mån

Tis Slöjd 3:an

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott


V.23

Mån

Tis Slöjd (3:an)

Ons

Tors Kygelvallen

Fre IdrottVeckobrev v 20-21

Helg mest hela tiden…

Jahapp, då har vi gjort en kortvecka igen.

3:an är klar med de nationella proven. Eleverna har gjort det fantastiskt bra och nu kan de pusta ut efter väl utfört arbete. Flertalet elever tycker att det är kul med nationella men det känns säkert ganska skönt då allt är klart

Nu börjar de tider där det är mycket som skall rundas av, många arbeten etc som skall slutföras. Då vi arbetar väldigt intensivt med matematikområdena (geometri, bråkräkning etc) fram till perioden för de nationella så kan vi slå av lite på takten där…istället lägger vi mycket fokus på SO, NO samt teknik.

Det blir naturligtvis en hel del musik så här vid terminsslut. HT avslutar vi med Lucia och nu så är det examenssånger som gäller. Vi har dragit igång träningen och det är heeeelt otroligt vad barnen lär sig texter snabbt. IMPONERAD? Jajamen! Men det är mycket arrangemang och arbete kvar innan vi går i mål.

Har under veckans gång haft enskilda samtal med 3:orna. Vi har diskuterat resultat på de nationella samt pratat lite om hur det känns att börja 4:an nästa läsår. Det är mysigt att hinna prata lite enskilt ibland också.

OBS! Boka in torsdagen den 24/5 kl 18:00 för då är det dags för traditionsenlig musikkväll med musikskolans elever här på skolan. Kom och var med, lyssna till våra oerhört duktiga elever. Som vanligt så bjuder vi på lite dryck och tilltugg.

  • Skolavslutning i Ovanåkers kyrka, måndagen den 11 juni kl 18:00.

Ha en sköööön låååång helg!

Mia & Anna

V.20

Mån

Tis Slöjd 3:an

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott

V.21

Mån

Tis Slöjd (3:an)

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott

 

 

Veckobrev v 18-19

Vintern rasat ut bland våra fjällar V.18-19

Under veckan har vi avslutat mått och mätning, ett utav de områden i matematik som vi arbetar med. Vi har repeterat och repeterat de två senaste veckorna och det har verkligen gett resultat… det gör fröken glad. I övrigt snurrar det på här. Vi har byggt papperstorn på tekniken ( eleverna fick endast använda papper och tejp) där gruppen med det högsta tornet vann ära och berömmelse. 3/6 grupper lyckades med uppdraget, 3 torn rasade ihop. Viktigt det här med stabila konstruktioner ;-) Vi har börjat med programmering på dator/IPad, käre hjärtanes vad duktiga dessa små guldkorn är. För tillfälet utgår vi ifrån sidan code.org då vi programmerar, in och titta tycker jag.

Vi har fått njuta av en konsert/instrumentdemonstration som musikskolans personal stod för den här veckan. Vi får se om fler elever lockades till musikskolan, gissningsvis så är det så. Härligt!

Anna har kört igång med sina utv.samtal och jag har planerat in mina v.20 och 21. Ska bli kul att ses! Jag sänder hem tidsschemat med detta v.brev.

Måndagen den 7 maj skall personalen iväg på föreläsning, därför slutar eleverna kl 12:00 (skolbussen går kl 12:30). De elever som stannar på fritids kommer att gå till Kygelvallen på em. Barnen är tillbaka ca 15:30-16:00 men det är helt okej att hämta vid Kygelvallen när man vill.

OBS! Föräldraråd:torsdagen den 3/5 Inbjudan ifrån Chris bifogas detta v.brev

Ha en fin Valborg!

Sköt om er!

Mia och Anna

V.18

Mån Ledig

Tis Ledig

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott

V.19

Mån Läxa (2:an)

Tis Slöjd (3:an)

Ons

Tors Ledig

Fre Ledig

 

 

Veckobrev v 16-17

Kolla in!

Är ju knappt några veckor kvar på det här läsåret. Hå och hej vad det går undan när man har roligt.

Hoppas att ni har haft ett härligt påsklov, vi fick ju verkligen toppenväder under påsken, så att orken räcker de få veckor som är kvar av terminen. Här öser vi på, som vanligt, med nationella prov och andra trevligheter ;-) Vi har dragit igång med programmering här i klassen. From nästa läsår är det obligatoriskt men då jag tycker att det är så kul så kör vi igång nu istället. Jag hoppas och tror att eleverna tycker att det är kul också. Vi har startat väldigt enkelt, skrivit korta kodkommandon så att man får prova på och får förståelse för hur det fungerar. Nästa vecka ska vi testa att programera på dator/IPad… ska bli sköj.

Under veckan som har gått har flertalet 2:or fått hem tid för utvecklingssamtal, hoppas att tiderna passar er. Det är Anna som håller i dessa samtal, kontakta henne om er tid inte passar. De samtal som jag kommer att hålla i, samtliga 3:or + 3 st 2:or, ligger senare i vår. De nationella proven samt alla omdömen och framåtsyftande planer måste göras först. Hoppas att detta är ok.

Vår fotbollsplan börjar sakta men säkert tina fram men vi kör på med innegympa några veckor framöver. Känns inte så där jättemotiverande att slafsa runt i geggan där nere just nu :-)

Ha nu en härlig helg!

Sköt om er!

Mia och Anna

PS Som barnen säkert har berättat så har vi fall av löss här på skolan. Tråkigt! Kamma NU så att vi slipper spridning. Tack!

V.16

Mån Läxa (2:an)

Tis Slöjd (3:an)

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott

V.17

Mån Läxa (2:an)

Tis Slöjd

Ons

Tors Idrott

Fre Idrott

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Klasslärare

Mia Nilsson
Tfn. 0271-574 16
E-post.  maria.nilsson@edu.ovanaker.se

 


Senast uppdaterad 2018-05-25 17.13

Tyck till om sidan