The code squad

Här kan du prova spel med mera som vi i Smultronklassen har programmerat. Du startar allt genom att klicka på den gröna flaggan.

Vi har fått hjälp att lära oss Scratch genom bl.a webbkurser hos iiSlänk till annan webbplats.

Använd gärna vårt kurskompendiumPDF och vår PonginstruktionPDF.

Spel

Spel - Fånga katten

Fånga katten Scratch
Du fångar katten genom att klicka på den med vänster musknapp, men akta dig för om du missar så får du minuspoäng. Du kommer till spelet härlänk till annan webbplats.

Spel - Havet är djupt

Havet är djupt
Hjälp bläckfisken att plocka sjöstjärnor, men akta dig för hajarna och krabborna. Du styr bläckfisken med piltangenterna. Du kommer till spelet härlänk till annan webbplats.

Spel - Pong

Det klassiska Pong
Spelas som pingis. Du styr Spelare 1 med tangenterna W och S. Spelare 2 styr du med piltangenterna upp och ned. Du kommer till spelet härlänk till annan webbplats.

Spel - Pricka roboten

Pricka roboten
Du prickar roboten genom att klicka på den med vänster musknapp, men akta dig för om du missar så får du minuspoäng. Du kommer till spelet här.länk till annan webbplats

Spel - Labyrinten

Labyrinten
Du ska nå fram till det gröna fältet. Då kommer du till nästa bana. Du styr ena med piltangenterna och andra med W,A,S,D. Starta spelet härlänk till annan webbplats

Spel Fotbolls agar.io

Fotbolls agar.io

Du ska äta dom likfärgade bollarna och akta dig för en grön boll som dyker upp ibland. Du styr med muspekaren. Starta spelet härlänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 2018-05-09 10.30

Tyck till om sidan