Kontakt

Åk 5

Här kan du läsa våra veckobrev.

HEMBREV V. 19-21

Utöver de vanliga lektionerna så har vi de här veckorna fått språkvalsinfo och provat på både spanska, franska och tyska! Själv missade jag all info för då låg jag hemma förkyld. P.g.a. förkylningen blev det lite si och så med utdelning av läxor, till elevernas glädje ;)

I skrivande stund har vi precis avslutat en onsdag då vi jobbat vidare med geometri och vinklar på matten, fysik och elektricitet på NO och klassen har även haft tjej- och killsnack om pubertet med Maggan och Torbjörn. I SO historia jobbar vi vidare med 1600-talet och på geografin jobbar vi med Europa. Både i svenska och engelska skriver vi brev. Vi brevväxlar med en klass i Turkiet, Mersin, och imorgon är det dags för eleverna att maila iväg sitt första brev!

Vi har precis dragit igång läsgrupper i klassen. För några veckor sedan gjorde vi ett lästest och då konstaterades att läshastigheten gått ner hos en del elever. Jag pratar bl.a. kring detta på utvecklingssamtalet. För att främja läshastighet och läsförståelse kommer klassen i grupper om 2-4 elever läsa högläsning för varandra i stort sett varje dag fram till skolavslutningen. Detta kommer att fortsätta även i 6an till hösten och jag vill passa på att uppmana till läsning även på sommarlovet! För att främja sommarläsningen har jag planer på att besöka biblioteket med klassen någon måndag framöver, exakt vilken måndag det blir är inte bestämt ännu utan det smsar jag ut på Supertext.

Händer framöver

Kort skoldag p.g.a. föreläsning 7 maj

Måndag 7 maj slutar eleverna efter lunch eftersom lärarna ska på föreläsning. Skolbussar hem går 12.00.

Skolresa för 4-6 till Borlänge – Falun 17 maj

Torsdag 17 maj åker mellanstadiet till Dalarna för besök på Framtidsmuseet i Borlänge och koppargruvan i Falun. Skoldagen startar i vanlig tid med avresa från skolan strax efter kl. 8.00 och hemkomst till skolan beräknas till ca kl. 17.00. Denna dag behövs det matsäck samt oömma kläder och stövlar. Mer info kommer.

Orientering på Borgen 22 maj

Tisdag 22 maj åker mellanstadiet till Borgen för en orienteringsförmiddag. Skoldagen startar och slutar i skolan som vanligt och vi äter lunch i skolan på vanlig tid. Ombyte och dusch sker på skolan.

  Trevlig helg, Maggan

K A L E N D A R I U M

Vecka 19

Mån: Slöjd. Skoldag slutar 12.05

Tis: Sv-läxa

Ons: Eng-läxa. GotD. Idrott

Tors: LOV

Fre: LEDIG

 

Vecka 20

Mån: Slöjd. Musik. Ma-läxa

Tis: Sv-läxa

Ons: GotD. Idrott.

Tors: Skolresa 4-6 till Dalarna

Fre:

 

Vecka 21

Mån: Slöjd. Ma-läxa

Tis: Sv-läxa. Orientering 4-6 Borgen

Ons: GotD. Idrott.

Tors:

Fre:


Kontakt

Klasslärare

Margareta Davidsson
Tfn 0271-572 37

Senast uppdaterad 2018-05-03 20.10

Tyck till om sidan