Entré café Agnes

Café Agnes

Hälsingegård Ol-Anders har ett eget café som heter Café Agnes. Här finns plats för 50 gäster inomhus och på sommaren finns sittplatser utomhus. Cafét har öppet när gården är öppen.

Café Agnes är namnet på Hälsingegård Ol-Anders alldeles egna café. Utbudet varierar och under lågsäsong erbjuds enklare fika där du betalar med Swish eller kontokort. Hela verksamheten är kontantfri.

Under högsäsong i juli- augusti finns ett större utbud som till exempel matiga smörgåsar, pannkaka med jordgubbssylt och Hälsingeostkaka med hjortronsylt att köpa. Då finns också glass på menyn.

Vi försöker ha ett utbud där vi också erbjuder gluten-, laktos- och mjölkfritt samt veganskt fika/smörgåsar/glass. Vi har nötförbud i alla våra lokaler.

Vi har uppkörningsramp in till cafét och det finns barnstolar får våra yngsta gäster.

Kommer ni många besökare är det önskvärt att ni meddelar oss innan, så vi kan planera och förbereda på bästa sätt.

Ring oss på 0271-577 77.

 

Varför heter cafét Agnes?

Café Agnes kommer från bygdens fotograf Agnes Andersson (1865-1958) som var en pionjär inom fotografiyrket. I cafét finns en permanent fotoutställning med ett urval av alla hennes fotografier. Många av hennes fotografier är kulturhustoriskt ovärderliga. Fotosamlingen visar hur bondbyn Alfta förvandlas till ett stationssamhälle och sedan en tätort.

 

Senast uppdaterad