Entré café Agnes

Café Agnes

Hälsingegård Ol-Anders har ett eget café som heter Café Agnes. Här finns plats för 50 gäster inomhus och på sommaren finns sittplatser utomhus. Cafét har öppet när gården är öppen.

Café Agnes är namnet på Hälsingegård Ol-Anders alldeles egna café. Under högsäsong i juli-augusti finns här ett utbud av matiga smörgåsar, pannkaka och jordgubbssylt och Hälsingeostkaka med hjortronsylt att köpa. Nya matiga smörgåsar för denna säsong är Ol-Anders-smörgåsen och Agnes-smörgåsen, men även fjolårets favorit Emigrantbagel finns i vårt utbud.

Här finns också fika och glass och vi försöker ha ett utbud där vi erbjuder gluten-, laktos- och mjölkfritt samt veganskt fika/smörgåsar/glass. Vi har nötförbud i alla våra lokaler.

Vi har uppkörningsramp in till cafét och det finns barnstolar får våra yngsta gäster.

Hela verksamheten är kontantfri och du betalar med swish eller kontokort.

Kommer ni många besökare är det önskvärt att ni meddelar oss innan, så vi kan planera och förbereda på bästa sätt.

Ring oss på 0271-577 77.

 

Varför heter cafét Agnes?

Café Agnes kommer från bygdens fotograf Agnes Andersson (1865-1958) som var en pionjär inom fotografiyrket. I cafét finns en permanent fotoutställning med ett urval av alla hennes fotografier. Många av hennes fotografier är kulturhustoriskt ovärderliga. Fotosamlingen visar hur bondbyn Alfta förvandlas till ett stationssamhälle och sedan en tätort.

 

Senast uppdaterad