Ny rapport: Samverkansområden för småskaliga livsmedelsproducenter i Voxnadalen

Under sommaren har Therese Holmsten arbetat hos oss på Biosfärkandidat Voxnadalen. Therese, som är uppvuxen i Edsbyn och idag studerar till livsmedelsagronom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala, har undersökt intresset för ökad samverkan mellan småskaliga livsmedelsproducenter i Voxnadalen.

En ökad samverkan kan vara ett sätt för Voxnadalens småskaliga livsmedelsproducenter att nå bättre ut på den lokala marknaden. Arbetet med rapporten har inneburit många intervjuer med lokala och regionala aktörer inom livsmedelssektorn. Therese har upplevt ett stort intresse bland producenterna för att nå ut mer med sina produkter på den lokala marknaden och komma närmare konsumenten; "inom vissa produktionsgrenar gör man redan det idag, men det finns stor potential för framför allt köttproducenterna att utöka den delen, där kan samverkan på olika sätt göra stor nytta" säger Therese.

De lokala aktörernas engagemang är avgörande för att komma vidare. Den 18 oktober kl. 18.30 kommer Therese till Café Agnes i Alfta för att presentera sin rapport och tillsammans diskutera hur vi kan ta arbetet vidare.

Mer information om Therese presentation kommer. Till dess kan du läsa hela rapporten 'Samverkansområden för småskaliga livsmedelsproducenter i Voxnadalen' här Pdf, 810.4 kB, öppnas i nytt fönster..

Therese Holmsten

Therese Holmsten