Publicerad

Inspirerande studieresa till Världsarvet Falun

En heldag med deltagare från hela Hälsingland och delar av Gästrikland togs emot på ett fantastiskt sätt av ett 20-tal engagera

Vi stratade tidigt med med en inlandsbuss från Ljusdal och en kustbuss från Bergsjö och totalt var vi ett 40-tal deltagare som under en heldag i Fauln fick ta del av den resa man gjort där, fran att ha arbetat osynkroniserat och lite planlöst och poengagerat till att det nu bubblar av möjligheter hos både kommuner, länsstyrelse, region och näring. Vi fick se många delar från olika perspektiv och bjöds på Falukorvs-pizza i de gamla omklädningsrummet ( nu omgjord till modern cool pizzastuga) .

Guidning med inspiration om hur man gguidar i ett världsarv, hur viktigt det är med storytelling och människor i berättelserna och hur alla detaljer kan bli spännande historier.
Vi fick träffa näringsföretag och inspireraas av Gruvan Bergsmansgårdarna och Staden. Falun var först i Sverigen med både systembolag, företagshälsovård och såklart Falu rödfärg (finns bara en äkta!)och Falukorv.

Viktiga lärdomar kring hur man arbetar och organiserar sig och där parollen är "många som gör lite".

Tack Falun för en spännande dag!

falun
falun
falun