Elin, Hilding och Nils högst upp i Edsbybacken

Slalom i Edsbybacken. Foto: Christian Olars

För oss är närheten och enkelheten det exklusiva

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn Stina, Hilding och Nils. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag.

Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Elin arbetar som förpackningsingenjör på företaget NEFAB, på fritiden driver hon företaget Designproduktion tillsammans med sin man och designar barnkläder åt ett internationellt känt barnklädesmärke.

Dessutom driver paret bloggen aktivtfamiljeliv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där man får följa med familjen på friluftsaktiviteter. De har även nyligen startat en podcast för att inspirera andra familjer att komma ut och utforska naturen tillsammans. I podden daterad 24 januari pratar de om hur det är att leva och bo i vår kommun och hur de hinner få in friluftslivet i vardagen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Christian arbetar som socialt ansvarig samordnare på Ovanåkers kommuns socialförvaltning. Friluftslivet präglar hela familjen och på sin fritid fotograferar Christian mycket:

Det blir mycket friluftsliv på våra foton. Jag vill lära mina barn att tycka om att vara utomhus, leva aktiva liv, uppskatta och ta tillvara på allt det vackra i naturen och att leva på ett hållbart sätt. Att leva och bo på ett ställe som har nära till allt vi uppskattar är viktigt för mig och min familj.

En fråga som många säkert ställer sig är: Hur hinner ni med allt?

Det är närheten som är den avgörande faktorn. Det tar bara några minuter för mig att cykla hem från jobbet, sen är det bara att byta om och när alla är klädda är vi i slalombacken eller i längdskidspåret på några minuter.

Elin och Christian konstaterar att tid är det mest värdefulla vi har och att närheten är något dyrbart och exklusivt.

För oss innebär närheten fantastiska möjligheter att vara tillsammans som familj och leva det aktiva familjeliv som vi vill leva. För oss är det enkelt och okomplicerat att leva här, vi behöver inte slösa bort vår dyrbara tid utan vi kan använda den till de saker som vi tycker om och som är betydelsefulla och viktiga. För oss är närheten och enkelheten det exklusiva, konstaterar Elin och Christian.

Elin och barnen åker längdskidor

Längdskidor i centrala Edsbyn. Foto: Christian Olars

Senast uppdaterad