Foto: Maria G Nilsson

Hitta ditt smultronställe i Ovanåker!

Paddla kanot eller bada längs Voxnans slingrande vatten. Rulla längs Stora Hälsingegårdars väg där du hittar världsarvsgårdarna Pallars och Jon-Lars. Upplev vacker natur, cykelleder, vandringsstigar och lockande fiskevatten. På Upplev Ovanåker hittar du allt du behöver för en vistelse i Ovanåkers kommun i sommar!

Friluftsliv

Ta del av det som friluftslivet har att erbjuda. Paddla kanot, cykla eller vandra. Eller varför inte ta en tur på hästryggen eller testa fiskelyckan i något av våra fina fiskevatten? När det blir för varmt för aktiviteter så finns det många badsjöar att svalka sig i.

Museum

Lär dig mer om vår natur i Biosfärområde Voxnadalens utställning på Hälsingegård Ol-Anders. Eller besök Emigrantmuseumet och följ med Brita Olsdotter från Älvkarhed på en resa med Erikjansarna till Amerika. Titta in hos Bobo skogsvaktare och Gnuttarna på Gnuttstation i Alfta. Eller besök någon av våra vackra fäbodar. Här finns något för alla!

Världsarvet Hälsingegårdar

Två av världsarvsgårdarna hittar du i Alfta. Kom och se det fantastiska måleriet och de pampiga salarna. Världsarvet Hälsingegårdar har en miljö som är unik i världen och har betydelse för hela mänskligheten.

Mat & fika

Smaka på Hälsingland och besök någon av alla våra fik och resaturanger som finns runt om i kommunen.

Boende

Här hittar du det boende som passar dig och din vistelse. Bo på camping, hotell, hyr ett härbre eller varför inte bo på Hälsingegård?

Senast uppdaterad