Klappar ditt hjärta för utbildning?

Till barn- och utbildningsförvaltningen söker vi nu en förvaltningschef. Som Förvaltningschef inom Barn- och utbildningsförvaltningen har du ett omfattande ansvar för att leda och utveckla verksamheten inom förvaltningen.

Vi söker förvaltningschef till Barn- och utbildningsförvaltningen. Barn och utbildningsförvaltningen har 390 tillsvidareanställda och ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Förvaltningen har en övergripande satsning i språk, läs och skrivutveckling. Ovanåkers kommun har högst lärarbehörighet i länet. Av Sveriges 290 kommuner är Ovanåker rankad som nummer 20. (Lärarkollen 2022, Sveriges Lärare)

Vi som arbetar inom Barn- och utbildningsförvaltningen strävar efter att ge barn, ungdomar och vuxna en trygg skolgång fylld av lärande!

Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för att barn- och utbildningsförvaltningen och du ansvarar ytterst för att uppnå de mål och verkställa de uppdrag som de förtroendevalda beslutar om. Du leder förvaltningen utifrån de politiskt satta målen och navigerar både politik och förvaltning rätt i barn- och utbildningsfrågorna.

Du är en företrädare och förebild för Ovanåkers kommun såväl internt som externt och representerar kommunen i både lokal och regional samverkan.

Du har:

  • Akademisk utbildning
  • Goda kunskaper och erfarenhet av ledarskap inom förvaltningens område, att ha arbetat som rektor inom skolan är meriterande
  • Erfarenhet av att leda chefer
  • Erfarenhet av arbete i samspel med politiken, gärna inom kommunal sektor

Senast uppdaterad