En nalle sitter på en gunga och tittar ut över vattnet. 

Bilden föreställer inte Nallen Alex. Besök alexpaaventyr2021 för bilder på Alex!

Nallen Alex - på äventyr sedan 2021

En nalle, vid namn Alex, skickades år 2021 av dåvarande årskurs 2 på Celsisusskolan i Edsbyn ut i världen. De satte en lapp runt halsen på honom och bad upphittaren att ta med honom på en resa. Nu, två år senare, har nallen dykt upp i en låda på en skola i Skarpnäck. Och nog har han varit med om ett äventyr.

För lite mer än två år sedan skickades nallen iväg till destination okänd. Eleverna i årskurs 2 startade tillsammans med sin lärare ett konto på Instagram där Nallen Alex skulle dela med sig av sina äventyr. Upphittaren uppmanades via lappen att ta med Alex var helst det bar och att dela med sig av resan på Instagramkontot.

Sedan 2021 har Alex hunnit besöka ett antal skolor i Stockholmsområdet, men han har även vid minst ett tillfälle, enligt Instagramkontot, lämnat landet och besökt Svenska skolan på Gran Canaria.

Efter resan till Gran Canaria i november 2021 blev det tyst från Alex. Eleverna på skolan visste inte om de skulle få se sin kompis igen, eller ens få veta var han befann sig.

Nu, efter två års tystnad från Alex, så dök han upp på en bild på LinkedIn där Sofia Norström, som är rektor på Skarpnäcks skola meddelade att Alex har hittats under en städning.

På jullovet röjde mina kollegor Jesper och Petra bland gamla kartonger. Till sin förvåning hittade de Alex! Alex är utskickad av sina kompisar på äventyr. Tyvärr har han nog fastnat i kartongen ganska länge så om någon har kontakt med någon på Celsiusskolan i Edsbyn kan du väl hälsa att Alex åter är ute och busar. Skriver Sofia Norström, biträdande rektor, Stockholms stad på sin LinkedIn profil.

Nu hoppas vi att Alex får fortsätta sin resa innan han sen kommer tillbaka till sin klass i Edsbyn för att berätta om sina äventyr!

Du kan följa Nallen Alex äventyr på Instagramkontot Alexpaaventyr2021

Senast uppdaterad