Produktionsdirektör Henrik Fagerhof från Svenska Fönster ger en symbolisk kratta till Kommunalråd Yoomi Renström för att överlämna bron i kommunens omsorg.

Nu är Naturområdet Bäck invigt!

Under söndagen den 1 oktober samlades många för att vara en del av invigningen av det utvecklade Naturområdet Bäck. Tillsammans med Svenska Fönster och flera föreningar arrrangerades en invigning för att uppmärksamma den stora dagen.

Under två års tid har utvecklingen av Naturområdet Bäck och bygget av bron pågått. Över 2 km gångväg har anlagts och bron som byggts är ca 30 m lång. Nu övergår ägandet av bron i kommunens regi och symboliskt överlämnades en kratta från Svenska Fönsters produktionsdirektör Henrik Fagerhof till Ovanåkers kommuns kommunalråd Yoomi Renström.

I sitt invigningstal lyfte Yoomi hur stort det är att få vara en del av att inviga en bro i Ovanåkers kommun. Henrik Fagerhof påtalade hur vackert området har blivit efter utvecklingen som skett.

Dagen bjöd på vackert väder och stämningen var på topp! Alla barn som ville fick möjligheten att springa Bäckloppet tillsammans med Edsbyns IF Friidrott som sedan bjöd på festis och banan. För den som ville springa lite längre och även ta sina första löpsteg över bron så fanns Rosa Joggen. Deltagaravgiften till Rosa Joggen gick oavkortat till Rosa Bandet för att stötta forskningen mot Bröstcancer.

500 korvar grillades och tog slut lika snabbt som de hann bli varma. Föreningar visade upp sina verksamheter och deltog gjorde bland annat Biosfärområde Voxnadalen, Byns skoterklubb, Viksjöfors IF Frisbee, Svenska Kyrkan, Bikupans skidspår, Region Gävleborg och Biblioteket.

Många barn deltog i Bäckloppet. Alla fick en banan och en festis efteråt.

500 korvar grillades och delades ut under dagen.

Godisregnet var en av höjdpunkterna under dagen!

Senast uppdaterad