Tänk efter innan du publicerar film/bilder från skolavslutningen

Det är skolavslutningstider och många längtar efter ett skönt sommarlov efter den långa vintern. Att spara minnen från skolavslutningen är något man gärna gör i form av foto och film - men tänk efter innan du delar bilderna och filmen i sociala medier.

Det är vanligt att man gärna vill dela med sig av sin vardag i sociala medier, och speciellt när det kommer till stora händelser i livet. Skolavslutningar kan vara en sådan händelse.

Det kan då vara bra att tänka på att alla som finns med på din bild eller film kanske inte vill, eller ska förekomma i sociala medier. Det kan vara av olika orsaker. Men den främsta anledningen till att tänka efter innan man publicerar en bild eller film i sociala medier är att det kan finnas personer på bilden som kanske lever under skyddad identitet.

Bara en ryggtavla, ett armband, en ärm eller ett litet ärr kan göra att en person med skyddad identitet får sin plats röjd. En sådan sak kan innebära att sommaren tar en annan vändning än vad det var tänkt på skolavslutningen.

Fota och filma gärna skolavslutningen - men tänk efter vilket material du sedan delar med dig av i sociala medier.

Senast uppdaterad